Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szőlős-mustáros csirkecomb diós krumpliágyon

Szőlős-mustáros csirkecomb diós krumpliágyon
Szőlős-mustáros csirkecomb diós krumpliágyon
85 perc / előkészület: 20 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére az indián nyár kellemes napjait élvezhetjük még (remélem sokáig!), de a piacokon ránk mosolygó szőlő és dió a közelgő őszt jutatta az eszembe és egy Stahl receptet, amelyben pont ezek az ízek érnek össze - egy kis mustár és fehérbor segítségével - tökéletes, koraőszi hangulatú vacsorává.

hozzávalók / 4 adag

A diós krumpliágyhoz

A csirkecombhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra vágva, sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (légkeverésen).
  3. A hagymákat megpucoljuk, a lilahagymát 8 részre vágjuk.
  4. Egy nagyobb jénai tálat kikenünk olívaolajjal, majd beleöntjük az előfőzött, sózott-borsozott krumplikockákat, a hagymagerezdeket, a diót és a szőlőt.
  5. Megöntözzük az egészet a bor és a mustár keverékével.
  6. A combokat sózzuk, borsozzuk és a diós-szőlős-krumplis keverékre rendezzük őket, majd mindegyiket megkenjük 1-1 kanál libazsírral.
  7. Alufólia alatt kb. 50 percig sütjük a combokat, végül 10-15 perc alatt fólia nélkül ropogósra pirítjuk a bőrüket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 327
elküldve: 12
receptkönyvben: 240
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros csirkecomb szőlővel, dióval, mustáros-szőlős csirkecomb, fehérboros-mustáros csirkecomb szőlővel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

epuka
epuka Mon, 2014-10-06 23:20

Köszönöm a receptet ma megcsináltam a páromnak nagyon ízlett. Igaz hogy a bort kihagytam belőle, de így is nagyon ízletes lett. Nagyon harmonikus íz világ, nem mindennapi az biztos.

mignon
Mignon / mignon Wed, 2014-10-08 12:09

Kedves Epuka!
Örülök a recept sikerének és főleg, hogy ízlett is nektek!
Köszönöm a visszajelzésedet, üdvözöllek:
Mignon

kriszta150
kriszta150 Sun, 2012-09-02 14:16

Köszönöm szépen a receptet!
Ma készítettem és nagyon finom lett, bár én egy kicsit változtattam rajta.A férjem nem szereti a nagyon mustáros ételeket.
A mustárt kevesebbet raktam a húst kicsit megfűszereztem szárnyas fűszerrel.

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-09-09 20:38

Örülök, hogy átalakítottad kicsit a saját ízléseteknek megfelelően, így biztos a siker!! :)
Köszönöm a visszajelzésedet, további jó sütés-főzést neked.
Üdvözöllek:
Mignon

mazsono
mazsono Thu, 2010-09-23 20:43

Elkészítettem én is és nekünk nagyon bejött :) Köszi a receptet!

mignon
Mignon / mignon Thu, 2009-10-01 07:38

Tucsike!
Örülök, hogy a vejednek ízlett!:) Elrontani nem igazán lehet, férjednek talán nem ez a mustáros-boros ízvilág lesz a kedvence, most már ezt is tudod! Ami a krumpli színét illeti: igen, a mustár elszínezi, de meg is ízesíti!
További jó sütés-főzést!
Üdv:
mignon

tucsike
tucsike Wed, 2009-09-30 13:16

Elkészitettem, hát nem aratott nagy sikert. Valószinüleg elronthattam valamit. Férjemnek a krumpli szine nem tetszett. Bár a vejemnél sikert aratott. Ettől függetlenül köszi a receptet.

667
burgonya 75 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
szőlő 25 dkg
dió 1 marék
mustár 2 ek
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
csirkecomb 4 db
libazsír 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint