Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhasült meggyszósszal

Marhasült meggyszósszal
Marhasült meggyszósszal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom egyszer csak hazaállított egy kis marhahússal, mondván készítsek belőle valamit. Átnéztem, mi van itthon, és mit lehet belőle összehozni. Végül ez sült ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

A sülthöz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült

  1. A marhát ujjnyi szeletekre vágjuk.
  2. A sóval, a borssal és a majoránnával bedörzsöljük.
  3. Forró serpenyőben kérget sütünk rá (mindkét oldal 2-2 perc), majd a fokhagyma hozzáadása után sütőben -egy kevés vizet aláöntve- vagy párolóban készre pároljuk.

Szósz

  1. A meggyet a befőtt levével együtt elkezdjük főzni. Ízlés szerint ízesítjük, és hozzáadjuk a cukrot. A levéből kimerünk egy keveset, és ahhoz keverjük a tejszínt. Majd visszaöntjük, így nem fog kicsapódni.
  2. A léből kimerünk egy keveset, és abban csomómentesen elkeverjük a lisztet. Így sűrítjük szósz sűrűségűre.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 797
elküldve: 3
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhasült tejszínes meggyszósszal, marhasült meggymártással, sült marhahús meggymártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

491
marhahús 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
víz 1.5 dl
meggybefőtt 60 dkg
habtejszín 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
cukor 3 csapott ek
finomliszt 2 evőkanál