Képviselőfánk málnaöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
Égetett tészta
-
25g víz0 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
55g tojás69 kcal
Málnaöntet
-
25g málna13 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
21 kcal
Vaníliás krém
-
21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
622
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
Égetett tészta
-
100g víz0 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
220g tojás277 kcal
Málnaöntet
-
100g málna52 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
86 kcal
Vaníliás krém
-
86 kcal
-
400g tej224 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
2495
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
Égetett tészta
-
7.9g víz0 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
17.4g tojás22 kcal
Málnaöntet
-
7.9g málna4 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
1.8g tejszínízű pudingpor7 kcal
Vaníliás krém
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
31.6g tej18 kcal
-
7.9g habtejszín23 kcal
Összesen
199
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
622
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.3 g
Zsír
-
Összesen 139.7 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1983.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 681 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.9 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 428.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 621 mg
-
Retinol - A vitamin: 1352 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
2495
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Égetett tészta
Málnaöntet
-
10 dkg málna
-
10 dkg cukor
-
3 csepp balzsamecet
-
0.5 csomag tejszínízű pudingpor
Vaníliás krém
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
Égetett tészta
- Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval, és a margarinnal feltesszük főni, ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük.
- Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és elkezd csipogni, serceg, ekkor elkészült a tészta. Amikor levesszük a tésztát a tűzről, azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük a tésztába.
- Majd a többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk, ha a habverőről lustán pottyan le és lassan szétterül. Csillag csöves habzsákba szedjük és a sütőfóliával bélelt tepsibe, közepes méretű halmokat nyomunk.
- 200 C fokon előmelegített légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt és még 20 percig sütjük, vagy inkább szárítjuk. Szép pirosnak ropogósnak kell lenni a tetejének. Ha kivettük a sütőből, akkor recés késsel levágjuk a tetejét, hogy ne essen össze és ropogósra száradjon.
- Amíg sül a tészta, elkészültjük a málnakrémet.
Málnaöntet
- A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet, felfőzzük, majd átpasszírozzuk. A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel.
- Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni, ha felforrt akkor belecsurgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre. Ha egyet puffan, kész a málnakrém.
Vaníliás krém
- A vaníliakrémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük és már be is sűrűsödik. Az 1 dl felvert tejszínnel lazítjuk a krémet. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
- A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük. A kihűlt képviselőfánkokat megtöltjük a vaníliakémmel és a krém tetejére tejszínt nyomunk.
- Majd rárakjuk a képviselőfánk tetejét. Megszórjuk porcukorral. A tetejére csurgatunk málnaöntetet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 216
- Feltöltés dátuma: 2023. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept