r
Nosalty Logó

Képviselőfánk málnaöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Képviselőfánk málnaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Összesen 199 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1983.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1352 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Elkészítés

Égetett tészta

  1. Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval, és a margarinnal feltesszük főni, ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük.
  2. Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és elkezd csipogni, serceg, ekkor elkészült a tészta. Amikor levesszük a tésztát a tűzről, azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük a tésztába.
  3. Majd a többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk, ha a habverőről lustán pottyan le és lassan szétterül. Csillag csöves habzsákba szedjük és a sütőfóliával bélelt tepsibe, közepes méretű halmokat nyomunk.
  4. 200 C fokon előmelegített légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt és még 20 percig sütjük, vagy inkább szárítjuk. Szép pirosnak ropogósnak kell lenni a tetejének. Ha kivettük a sütőből, akkor recés késsel levágjuk a tetejét, hogy ne essen össze és ropogósra száradjon.
  5. Amíg sül a tészta, elkészültjük a málnakrémet.

Málnaöntet

  1. A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet, felfőzzük, majd átpasszírozzuk. A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel.
  2. Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni, ha felforrt akkor belecsurgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre. Ha egyet puffan, kész a málnakrém.

Vaníliás krém

  1. A vaníliakrémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük és már be is sűrűsödik. Az 1 dl felvert tejszínnel lazítjuk a krémet. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
  2. A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük. A kihűlt képviselőfánkokat megtöltjük a vaníliakémmel és a krém tetejére tejszínt nyomunk.
  3. Majd rárakjuk a képviselőfánk tetejét. Megszórjuk porcukorral. A tetejére csurgatunk málnaöntetet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 201
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 14.

Receptkategóriák

Képviselőfánk málnaöntettel
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Égetett tészta

Málnaöntet

Vaníliás krém

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili