r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Edit konyhájából

VnéEdit
Képviselőfánk Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

916
Kalória
19.4g
Fehérje
73.7g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
132.4g
Víz
387.2g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 5485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    353.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4210 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    442.3 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    794.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    670 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    1603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2489 micro
Összesen 5485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet a sóval, cukorral és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk.
  2. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
  3. A tojásokat felverjük, és a tésztamasszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük, és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
  5. A fánk golyókat és mellékét vízzel lespricceljük.
  6. A sütőt 220 fokra bemelegítjük, a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben összeesik a tészta. Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt, még további 20-25 percig, jó ropogósra sütjük.
  7. A megsült fánkok kalapjait levágjuk.

Krém

  1. Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
  2. A lisztet kevés tejjel, tojássárgájával simára keverjük.
  3. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban, és kikevert tojássárgás masszát belecsurgatjuk, majd sűrűre felfőzzük. Ezután apránként, szép lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot.
  4. A tejszínt keményre verjük.

Összeállítás

  1. Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a tejszín, és a fánk kalapja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30

Újévre készítettem, már több alkalommal. Jól bevált recept. Ajánlom másoknak is!

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...