r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk

Nagyné Racsek Renáta
Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

341
Kalória
6.2g
Fehérje
31.8g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
37.1g
Víz
75.4g
Koleszterin
483.8mg
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe rakjuk a vizet, a margarint, a sót, a cukrot, majd felforraljuk.
  2. Ha forr, belerakjuka lisztet, és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.Ekkor félretesszük hűlni.
  3. Ha már langyos, robotgéppel egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  4. A tésztából csillagcsöves nyomózsákkal diónyi halmokat nyomunk egy tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert meg fognak nőni a fánkok.
  5. 180 Co-ra előmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt aranysárgára sütjük a fánkokat.
  6. A krémhez összekeverjük a pudingport,acukrot,a tejet, és megfőzzük.
  7. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a széttördelt gesztenyemasszát.
  8. A tejszínt vagy Hulalát kemény habbá verjük (a tejszínhezhabfixálót is teszünk), és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
  9. A kihűlt fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a gesztenyés-tejszínes krémmel, majd megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Ezzel a recepttel szeretném bebizonyítani a kételkedőknek, hogy igenis nagyon könnyű elkészíteni a képviselőfánkot, feltéve ha jól működik a sütőnk. A sütésre kell a legjobban odafigyelni, ha 15-20 perc után elkezd pirulni a fánkunk, ne vegyük ki, nyugodtan süssük még, nem fog megégni, viszont a belseje is szépen át fog sülni. Édesanyám most először próbálkozott a képviselőfánk elkészítésével az én unszolásomra, mert hogy szerintem az milyen egyszerű... Hát ő annyira vigyázott a fánkokra, hogy amint elkezdtek barnulni, kivette a sütőből, és ahogy hűltek a fánkok, össze is lapultak, mint a palacsinta. Kívülről úgy tűnt, mintha megsültek volna, viszont a belsejük még nyers volt. Tanulságos eset.:) Ez a recept egyébként úgy született, hogy a nagymamám felhívott egyik nap, hogy látott a tévében egy jó kis receptet és gyorsan elmondja nekem hogyan készült, mert ő úgyis elfelejti. Egy gesztenyés-pudingos-tejszínes krémet készítettek, ezt töltötték be a képviselőfánkok alján egy vékonyabb fejű nyomózsákkal. Ebből az információból alkottam meg a krémet, ami szerintem nagyon kis könnyű, finom krém lett, akár tortában is el tudnám képzelni... Először én is a fánkok alján nyomtam be a krémet, de így sokkal kevesebb fért beléjük, és maradt volna meg a krémből, úgyhogy inkább félbevágtam a fánkokat, és így töltöttem meg a gesztenyés krémmel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...