Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 341 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 4087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

​A krémhez

Összesen 223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 341 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 4087 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe rakjuk a vizet, a margarint, a sót, a cukrot, majd felforraljuk.
  2. Ha forr, belerakjuka lisztet, és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.Ekkor félretesszük hűlni.
  3. Ha már langyos, robotgéppel egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  4. A tésztából csillagcsöves nyomózsákkal diónyi halmokat nyomunk egy tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert meg fognak nőni a fánkok.
  5. 180 Co-ra előmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt aranysárgára sütjük a fánkokat.
  6. A krémhez összekeverjük a pudingport,acukrot,a tejet, és megfőzzük.
  7. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a széttördelt gesztenyemasszát.
  8. A tejszínt vagy Hulalát kemény habbá verjük (a tejszínhezhabfixálót is teszünk), és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
  9. A kihűlt fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a gesztenyés-tejszínes krémmel, majd megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9194
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Ezzel a recepttel szeretném bebizonyítani a kételkedőknek, hogy igenis nagyon könnyű elkészíteni a képviselőfánkot, feltéve ha jól működik a sütőnk. A sütésre kell a legjobban odafigyelni, ha 15-20 perc után elkezd pirulni a fánkunk, ne vegyük ki, nyugodtan süssük még, nem fog megégni, viszont a belseje is szépen át fog sülni. Édesanyám most először próbálkozott a képviselőfánk elkészítésével az én unszolásomra, mert hogy szerintem az milyen egyszerű... Hát ő annyira vigyázott a fánkokra, hogy amint elkezdtek barnulni, kivette a sütőből, és ahogy hűltek a fánkok, össze is lapultak, mint a palacsinta. Kívülről úgy tűnt, mintha megsültek volna, viszont a belsejük még nyers volt. Tanulságos eset.:) Ez a recept egyébként úgy született, hogy a nagymamám felhívott egyik nap, hogy látott a tévében egy jó kis receptet és gyorsan elmondja nekem hogyan készült, mert ő úgyis elfelejti. Egy gesztenyés-pudingos-tejszínes krémet készítettek, ezt töltötték be a képviselőfánkok alján egy vékonyabb fejű nyomózsákkal. Ebből az információból alkottam meg a krémet, ami szerintem nagyon kis könnyű, finom krém lett, akár tortában is el tudnám képzelni... Először én is a fánkok alján nyomtam be a krémet, de így sokkal kevesebb fért beléjük, és maradt volna meg a krémből, úgyhogy inkább félbevágtam a fánkokat, és így töltöttem meg a gesztenyés krémmel.

Hozzászólások

anyucika26

Kedves Renáta! A tojások mennyisége kimaradt a receptb?l. Megtennéd hogy javítod? Köszönöm! Hétvégén elkészíteném!

Nagyné Racsek Renáta

Húúú, bocsi!!! Máris javítom! Köszönöm a figyelmeztetést! :)

anyucika26

Köszönöm szépen! :)

Nagyné Racsek Renáta

Nagyon szívesen! Majd írj ám hogy hogyan sikerültek a fánkok! :)

anyucika26

Mindenképpen! Még annyit kérdeznék, mi a véleményed ha vasárnap szeretnénk enni, elkészíthetem már péntek este, vagy jobb ha inkább szombaton. Mennyire "ázik" el a tészta? Sajnos a boltinál sokszor el?fordult már, azt nem szeretem. Azért is próbálkoznék meg én készíteni. :)Köszi

Nagyné Racsek Renáta

Úgy gondolom, jobb ha szombaton készíted el... Én h?t?ben tároltam, m?anyag dobozban, de így is megpuhul másnapra a krémt?l. Nem ázik el, de megpuhul. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor kekszet vagy babapiskótát rakunk krém közé, mindenképp megpuhul másnapra, mert valamilyen szinten beszívja a krémet. Ett?l függetlenül nekünk nagyon ízlett ez az édesség, remélem neked is beválik majd! :)

Hozzávalók

A tésztához

​A krémhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek