Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk

Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
Gesztenyés-tejszínes képviselőfánk
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a recepttel szeretném bebizonyítani a kételkedőknek, hogy igenis nagyon könnyű elkészíteni a képviselőfánkot, feltéve ha jól működik a sütőnk. A sütésre kell a legjobban odafigyelni, ha 15-20 perc után elkezd pirulni a fánkunk, ne vegyük ki, nyugodtan süssük még, nem fog megégni, viszont a belseje is szépen át fog sülni. Édesanyám most először próbálkozott a képviselőfánk elkészítésével az én unszolásomra, mert hogy szerintem az milyen egyszerű... Hát ő annyira vigyázott a fánkokra, hogy amint elkezdtek barnulni, kivette a sütőből, és ahogy hűltek a fánkok, össze is lapultak, mint a palacsinta. Kívülről úgy tűnt, mintha megsültek volna, viszont a belsejük még nyers volt. Tanulságos eset.:) Ez a recept egyébként úgy született, hogy a nagymamám felhívott egyik nap, hogy látott a tévében egy jó kis receptet és gyorsan elmondja nekem hogyan készült, mert ő úgyis elfelejti. Egy gesztenyés-pudingos-tejszínes krémet készítettek, ezt töltötték be a képviselőfánkok alján egy vékonyabb fejű nyomózsákkal. Ebből az információból alkottam meg a krémet, ami szerintem nagyon kis könnyű, finom krém lett, akár tortában is el tudnám képzelni... Először én is a fánkok alján nyomtam be a krémet, de így sokkal kevesebb fért beléjük, és maradt volna meg a krémből, úgyhogy inkább félbevágtam a fánkokat, és így töltöttem meg a gesztenyés krémmel.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

​A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe rakjuk a vizet, a margarint, a sót, a cukrot, majd felforraljuk.
  2. Ha forr, belerakjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor félretesszük hűlni.
  3. Ha már langyos, robotgéppel egyesével belekeverjük az egész tojásokat.
  4. A tésztából csillagcsöves nyomózsákkal diónyi halmokat nyomunk egy tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert meg fognak nőni a fánkok.
  5. 180 Co-ra előmelegítjük a sütőt, majd 25 perc alatt aranysárgára sütjük a fánkokat.
  6. A krémhez összekeverjük a pudingport, a cukrot, a tejet, és megfőzzük.
  7. Ha kihűlt, robotgéppel belekeverjük a széttördelt gesztenyemasszát.
  8. A tejszínt vagy Hulalát kemény habbá verjük (a tejszínhez habfixálót is teszünk), és óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés krémbe.
  9. A kihűlt fánkokat félbevágjuk, megtöltjük a gesztenyés-tejszínes krémmel, majd megszórjuk porcukorral.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 480
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

képviselőfánk gesztenyekrémmel, gesztenyés képviselőfánk, pudingkrémes égetett tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noraa26
anyucika26 / noraa26 Thu, 2012-11-15 09:14

Mindenképpen! Még annyit kérdeznék, mi a véleményed ha vasárnap szeretnénk enni, elkészíthetem már péntek este, vagy jobb ha inkább szombaton. Mennyire "ázik" el a tészta? Sajnos a boltinál sokszor előfordult már, azt nem szeretem. Azért is próbálkoznék meg én készíteni. :)Köszi

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Thu, 2012-11-15 21:21

Úgy gondolom, jobb ha szombaton készíted el... Én hűtőben tároltam, műanyag dobozban, de így is megpuhul másnapra a krémtől. Nem ázik el, de megpuhul. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor kekszet vagy babapiskótát rakunk krém közé, mindenképp megpuhul másnapra, mert valamilyen szinten beszívja a krémet. Ettől függetlenül nekünk nagyon ízlett ez az édesség, remélem neked is beválik majd! :)

noraa26
anyucika26 / noraa26 Tue, 2012-11-13 16:09

Kedves Renáta! A tojások mennyisége kimaradt a receptből. Megtennéd hogy javítod? Köszönöm! Hétvégén elkészíteném!

341
víz 2 dl
margarin 20 dkg
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 20 dkg
tojás 5 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 5 ek
gesztenyemassza 25 dkg
növényi habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag