Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin

Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin
Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Hemofília világnapja alkalmából készült ez a csodálatos desszert piros köntösben, ami jelen esetben a craquelin. :)

Ha szereted a képviselőfánkot, és feldobnád egy kicsit, a craquelin-nel egyszerűen megteheted, akármilyen színűre színezve.

hozzávalók / 8 adag

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Szólj hozzá!

elkészítés

A ropogós réteg

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Színezhetjük ételfestékkel. Akkor jó, ha már egy gombócba összeállt.
  2. Fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük az égetett tésztát.

Égetett tészta

  1. Az égetett tésztához a tejet, a vajat, a vizet a sóval és a cukorral felforraljuk.
  2. Amikor felforrt a keverék, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne. Nem kell megijedni, először csomósnak tűnik, ahogy a keményítő megduzzad a hő hatására, de szépen el lehet keverni. :) Akkor van kész a tésztának, amikor nem tapad az edény falához.
  3. Kihűtjük a tésztát, majd a tojásokat egyesével, robotgép segítségével elkeverjük.
  4. Habzsákba töltjük, és kb. 4 cm-es "korongokat" nyomunk belőle. Figyelni kell, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sülés közben nagyra nőnek!
  5. A ropogós réteget kivesszük a fagyasztóból, és két sütőpapír között kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A korongjainknál kicsit kisebb kiszúróval köröket szúrunk ki belőlük, és minden egyes képviselőtésztára egy korongot teszünk. Nem baj, ha nem fedi el teljesen a kiszúrt korong a tésztát.
  6. Előmelegített gőzös sütőben (vagy beteszünk egy vízzel teli tepsit a sütő aljába) 200 fokon 10-15 percig, majd 180 fokon 10 percig készre sütjük.

Vaníliás krém (Creme patissiére)

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Robotgéppel hozzákeverjük a lisztet és a keményítőt.
  3. A forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgájás keverékhez, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre (kevergetni kell, mert könnyen leég!), és sűrűsödésig főzzük.
  4. Ha kihűlt, habzsákba töltjük.
  5. A kisült fánkokat félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MignonLady

Mióta szakács: 2019.04.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ínyenc képviselőfánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

429
vaj 72 g
cukor 90 g
finomliszt 90 g
ételfesték 10 csepp
tej 80 ml
víz 80 g
vaj 72 g
2.5 g
cukor 3 g
finomliszt 90 g
tojás 3 db
tej 5 dl
tojássárgája 6 db
cukor 75 g
finomliszt 24 g
étkezési keményítő 20 g