Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chouquette

Chouquette
Chouquette
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Francia gasztroblogról származik ez a forrázott tészta recept. Tulajdonképpen nem más, mint egy mutatós képviselőfánk, melynek tésztájába kerül egy kis vaníliás cukor, a tetejére pár nagyszemű cukor, és így, töltelék nélkül is nagyon finom és laktató!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
A nagyszemű cukor helyettesíthető esetleg kevés porcukorral. És ha valaki hiányolja a tölteléket, természetesen ezek a kis fánkocskák is szép üregesek belülről, kettévágva könnyen megtölthetjük őket bármilyen krémmel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a vajat és a vaníliás cukrot egy kis edényben felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
  3. Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
  4. Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeveréssel).
  6. Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és sütőpapírral bélelt gáztepsire csinos tésztahalmokat nyomkodunk egymástól pár centire. (Sülés közben szépen feljönnek.)
  7. Meghintjük a tornyocskákat a nagyszemű cukorral.
  8. Kb. 25 perc alatt sülnek meg. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 839
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk nagyszemű cukorral, égetett tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Mon, 2011-08-15 23:24

Kedves Denise!
Azt be kell vallanom, hogy én is még csak egyszer készítettem ezt a receptet, de akkor ilyen gyönyörű kis fánkocskák lettek belőle.
Hamarosan újra sort kerítek rá és elkészítem, kíváncsi vagyok milyen lesz most a végeredmény...
Ha azóta másnak van tapasztalata, ossza meg velünk, hátha tudunk segíteni egymásnak, hiszen az (is) ezen az oldalon a cél!
Üdv:
Mignon

Denise
Denise Sat, 2011-07-16 19:23

 Nagyon szépek,ezért ma ki is próbáltam gyorsan. MIndent a recept szerint csináltam, de sajnos semmi köze a képen láthatóhoz. Leginkább egy egyszerű,ropogós teasüti,amivel nincs is baj, csak nem annak indult. Majd eszünk hozzá lekvárt és baileys-vel finom lesz, csak mint mondtam,önmagában nincs különösebb íze és nem teasütinek lett ígérve...

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-02-01 15:34

Szia Zit!
Nekem ez volt az első ilyen típusú receptem és én is nagyon megörültem, hogy ilyen kis csinosak lettek!! Remélem beszámolsz!!
Üdv:
mignon
Ja és a francia szó ejtése: "sukett"

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-02-01 07:01

Mignon, ez GYÖNYÖRŰ!! Alig várom, hogy nekiállhassak! :-) Köszi a receptet!

320
vaj 6 dkg
víz 2.5 dl
finomliszt 12.5 dkg
vaníliás cukor 10 g
tojás 4 db
jégcukor 2 ek