r
Nosalty Logó

Képviselőfánk 8. - mini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Képviselőfánk 8. - mini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3066.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1993 micro
Összesen 4238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Égetett tésztát készítünk: a vizet a margarinnal, sóval és a cukorralfelforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig reszteljük, amíg elválik a tészta a lábos oldalától, és szépen összeáll.
  3. Levesszük a tűzről, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Minden tojást jól eldolgozunk a tésztában, mire hozzáadjuk a következőt.
  4. Habzsákba tölrjük és 20 Ft-os nagyságú halmokat nyomunk sütőpapíros tepsire. Ha nincs habzsák, akkor két kanál segítségével adagoljuk ki a tésztát. (Nekem ebből annyi lett, hogy kétszerre tudtam csak kisütni.) Minden fánkocskát lekenünk tojással. 5 percig sütjük 220 fokon, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra. Így 10 percig sütjük. Ha letelik, egy fakanállal támasszuk ki résnyire a sütőajtót, és még 10 percig süssük a fánkokat.
  5. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk le a tetejüket.
  6. A sárgakrémhez 3 dl tejet 2 dkg cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Amíg melegszik, a pudingport kikeverjük a két tojássárgával és 2 dl tejjel.
  7. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék 8 dkg cukorral. A pudingporos masszával besűrítjük a felforrt tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük gyors mozdulatokkal a tojásfehérje habot.
  8. Habzsákba tesszük, és minden fánkocska közepébe még melegen betöltjük. Visszatesszük a kalapokat, hagyjuk kihűlni, és porcukorral hintve tálaljuk. Tejszínhabbal feltuningolhatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22255
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátoknak készültek a fánkocskák, mindegyik egy falat volt. Kínáltam mellé tejszínhabot is, de önmagában a sárgakrémmel is megállta a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek