r
Nosalty Logó

Kenyérben sült marhapecsenye

NS
Kenyérben sült marhapecsenye
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

855
Kalória
53.3g
Fehérje
75.5g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
237.8g
Víz
165.8g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Összesen 855 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Összesen 5130 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Összesen 205 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3933 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 855 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    2732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23598 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 5130 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. Elsőként készítsük el a tésztát! Ehhez futtassuk fel az élesztőt egy kevés cukros tejben. Jó nagy edényt vegyünk elő, öntsük bele a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a mézet, az olajat, nyomjuk bele a fokhagymát, és öntsük rá a tej felét, majd kezdjük el gyúrni. Ezek után fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg el nem válik a tészta az edény falától és a kezünktől. Ekkor terítsük le konyharuhával, és hagyjuk kelni, amíg fő a hús.
  2. Hártyázzuk le, majd kockázzuk fel a húst emberes darabokra, majd jól sózzuk és borsozzuk be. A hagymákatkockázzuk egészen picikére, a répákat pucolás után reszeljük le.
  3. A kockázott bacont ésa hagymát kevés zsiradékon pirítsuk meg. Borítsuk mellé a húst, és nagy lángon kifehéredésig pirítsuk. Öntsük rá a répát, fűszerezzük köménnyel, chilivel és reszelt szerecsendióval, majd öntsük fel vörösborral (a víz is megteszi), hogy ellepje, fedjük le, és közepes lángon pároljuk körülbelül másfél óráig, közben ha nagyon elfövi a levét, öntsük fel újra.
  4. Mikor megpuhult a hús, a gázt takarékra vesszük alatta, és szaftjáig lepirítjuk, a tüzet elzárjuk, és levesszük a lábast egy kicsit hűlni. Közben begyújtjuk a sütőt, hogy felmelegedjen.
  5. A megkelt tésztát meglisztezett deszkára rakjuk, kicsit átgyúrjuk, majd nedves késsel négy egyenlő részre vágjuk. Ezeket egyenként kinyújtjuk fél centi vastagra, majd a pecsenye egynegyed részét ráhalmozzuk a közepére, és ráhajtjuk a tészta két oldalát, majd a végüket is behajtogatjuk, gondosan, nehogy kifolyjon a szaft.
  6. Zsírral kikenttepsire tesszük, majd megkenjük őket a felvert tojással jó bőségesen. Fél óra alatt aranyszínűre sütjük őket. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad tészta.
  7. Azon melegében felszeljük, és tálaljuk.
  8. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az egyik szakácskönyvünkben találtam egy tésztában sült csirke receptet, és gondoltam megcsinálom. Ámde csirkemell nem volt itthon, ellenben találtam két gyönyörű szelet szürkemarha-rostélyosnak való húst, úgyhogy egyből meg is gondoltam magam. Édesanyámmal kiokoskodtuk, hogy mi illene a tésztába a marhahús mellé, és a hagyma-répa páros lett a nyertes, persze némi fűszerrel feldobva (Anyu valami ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy legyen benne szerecsendió, hát jó ötlet volt!). A tésztája egyszerűen gyönyörű, ki is fogjuk próbálni kenyérsütésre, mert nagyon finom és egyszerű is! Persze lehet próbálkozni mindenféle töltelékkel, mehet bele baromfi, karaj, gomba, gyakorlatilag akármi, csak arra vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen száraz!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...