Nosalty Logó

Kenyérben sült marhapecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kenyérben sült marhapecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Összesen 855 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Összesen 5130 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Összesen 205 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3933 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 855 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    319.9 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7653.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    3370 mg
  • Nátrium
    2732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1426.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2483 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23598 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 5130 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    945 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. Elsőként készítsük el a tésztát! Ehhez futtassuk fel az élesztőt egy kevés cukros tejben. Jó nagy edényt vegyünk elő, öntsük bele a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a mézet, az olajat, nyomjuk bele a fokhagymát, és öntsük rá a tej felét, majd kezdjük el gyúrni. Ezek után fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg el nem válik a tészta az edény falától és a kezünktől. Ekkor terítsük le konyharuhával, és hagyjuk kelni, amíg fő a hús.
  2. Hártyázzuk le, majd kockázzuk fel a húst emberes darabokra, majd jól sózzuk és borsozzuk be. A hagymákatkockázzuk egészen picikére, a répákat pucolás után reszeljük le.
  3. A kockázott bacont ésa hagymát kevés zsiradékon pirítsuk meg. Borítsuk mellé a húst, és nagy lángon kifehéredésig pirítsuk. Öntsük rá a répát, fűszerezzük köménnyel, chilivel és reszelt szerecsendióval, majd öntsük fel vörösborral (a víz is megteszi), hogy ellepje, fedjük le, és közepes lángon pároljuk körülbelül másfél óráig, közben ha nagyon elfövi a levét, öntsük fel újra.
  4. Mikor megpuhult a hús, a gázt takarékra vesszük alatta, és szaftjáig lepirítjuk, a tüzet elzárjuk, és levesszük a lábast egy kicsit hűlni. Közben begyújtjuk a sütőt, hogy felmelegedjen.
  5. A megkelt tésztát meglisztezett deszkára rakjuk, kicsit átgyúrjuk, majd nedves késsel négy egyenlő részre vágjuk. Ezeket egyenként kinyújtjuk fél centi vastagra, majd a pecsenye egynegyed részét ráhalmozzuk a közepére, és ráhajtjuk a tészta két oldalát, majd a végüket is behajtogatjuk, gondosan, nehogy kifolyjon a szaft.
  6. Zsírral kikenttepsire tesszük, majd megkenjük őket a felvert tojással jó bőségesen. Fél óra alatt aranyszínűre sütjük őket. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad tészta.
  7. Azon melegében felszeljük, és tálaljuk.
  8. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2620
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Ajánló

Frissen melegében a legjobb, de másnap ebédre hidegen és -meglepő módon- mikrózva is kiváló! Nem kell aggódni, hogy meddig áll el...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik szakácskönyvünkben találtam egy tésztában sült csirke receptet, és gondoltam megcsinálom. Ámde csirkemell nem volt itthon, ellenben találtam két gyönyörű szelet szürkemarha-rostélyosnak való húst, úgyhogy egyből meg is gondoltam magam. Édesanyámmal kiokoskodtuk, hogy mi illene a tésztába a marhahús mellé, és a hagyma-répa páros lett a nyertes, persze némi fűszerrel feldobva (Anyu valami ellenállhatatlan késztetést érzett, hogy legyen benne szerecsendió, hát jó ötlet volt!). A tésztája egyszerűen gyönyörű, ki is fogjuk próbálni kenyérsütésre, mert nagyon finom és egyszerű is! Persze lehet próbálkozni mindenféle töltelékkel, mehet bele baromfi, karaj, gomba, gyakorlatilag akármi, csak arra vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen száraz!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ne haragudj, hogy megkérdezem. mennyi tejet használtál a tésztába?

Törölt felhasználó

szia! durvan 3 dl ment bele! :) Sok sikert ha kiprobalod!

Törölt felhasználó

szia, koszonom a választ. ki próbálom.

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A kenyértésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.