Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kemencés csülök pékné módra

Kemencés csülök pékné módra
Kemencés csülök pékné módra
170 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gázsütőben is készítettem már hasonló módon csülköt, de amióta elkészült a kemencénk, azóta sorra sütöm meg azokat a sülteket, amik eddig sütőben készültek. Most jött el az ideje a csülök sütésnek. Azt kell mondanom, egyre inkább örülök ennek a kemencének. Ilyen finom sültet még nem ettem. És ez igaz minden eddig kemencében sült ételünkre.

hozzávalók / 8 adag

előfőzés

sütés

ajánlat

A csülök főzőlevét felhasználhatjuk alaplének, levesek, mártások készítésére. Kisebb adagokban (1-2 dl) lefagyasztva sokáig eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

előfőzés

  1. A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és negyedelt vöröshagymát, felezett fokhagymát és a többi hozzávalót. Ha felforrt lefedjük, és lassú, gyöngyöző forrással főzzük.
  3. Kb. 2 óra főzés kell neki, hogy megpuhuljon. Akkor jó, ha a csontot enyhén megforgatva könnyedén ki tudjuk emelni belőle.

sütés

  1. A krumplit megtisztítjuk, a nagyobbakat felezzük. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, az almát cikkekre vágjuk, a magházat kivesszük.
  2. A megfőtt csülköt vágódeszkára helyezzük, kiemeljük belőle a csontokat, és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük.
  3. Egy megfelelő méretű tepsibe elrendezzük a húsokat úgy, hogy a bőrös felük felül legyen. A húsok közé rakjuk a krumplit, almát és vöröshagymát, meg a lilahagymát. Az egészet megszórjuk a fokhagyma darabokkal.
  4. Az olvasztott zsírban elkeverjük az őrölt köményt, majoránnát, borsot, majd meglocsoljuk vele a tepsi tartalmát.
  5. Az egészet megsózzuk, különösen a krumplikat, aláöntjük a bort, lefedjük fóliával, és betoljuk a kemencébe.
  6. 30 perc sütés után eltávolítjuk a fóliát, és még 10 percet pirítjuk.
  • sütési hőfok: 260°C
  • tepsi mérete: 38x34x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 34 326
elküldve: 8
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kemencében sült csülök, kemencés sertéscsülök, fehérboros sertéscsülök zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

susu56
susu56 Wed, 2018-04-11 18:39

Szeretném kérdezni hogy mennyi ideig sül a kemencében és ez a 260 fok nem túl magas, mert sütőben 200-on szoktam sütni. Most készült el a kemencénk és ezzel szeretném felavatni
még soha sem sütöttem kemencében, de úgy gondolom hogy mivel előtte megfő nagy baj nem lehet vele. Üdv GAnna

570
sertéscsülök 2 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 4 db
borókabogyó 10 db
1 ek
bors 1 kávéskanál
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 10 gerezd
lila hagyma 3 közepes db
burgonya 1 kg
fehérbor 3 dl
sertészsír 4 ek
alma 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
majoranna 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint