r
Nosalty Logó

Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Aurore
Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 1049 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 4195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Összesen 94 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3505.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    2227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 1049 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.6 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14022.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    3556 mg
  • Nátrium
    8908 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    3078 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2404 micro
Összesen 4195 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 94 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Elkészítés

A sörös csülökhöz

  1. A hozzávalókból elkészítjük a pácot, és annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a csülköket (lehet rögtön egy nagy fazékban, majd ebben főzzük).
  2. A csülköket 2 napig pácoljuk hideg helyen.
  3. A páclében feltesszük főni, és puhára főzzük, kb.1 óra alatt.
  4. Óvatosan kivesszük a csülköket a vízből, és tepsibe tesszük.
  5. A főzővíz tetejéről leszedjük a zsírt, és a csülökre locsoljuk 2 dl sör kíséretében.
  6. 185 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt ropogósra sütjük, közben a maradék sörrel locsolgatjuk.
  7. Közben elkészítjük a köretet: a szalonnát lepirítjuk, rádobjuk a káposztát (ha túl savanyú, előtte mossuk át), a fűszereket, és a levét elpároljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 704
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 168798
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 03.

Ajánló

Mi sört iszunk hozzá...de mivel igazi téli étel, el tudom képzelni egy kis forralt borral is... Ízlés szerint friss kenyérrel vagy héjában sült krumplival tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sörös csülök bajor káposztával (Sörös csülök 2.)
Aurore 5 recept

Ez igazából a férjem specialitása, de úgy gondoltam megosztom....Igazi téli eledel, az egész család szereti, emellett látványos vendégváró.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Nagyon szeretném elkészíteni, de nem vagyok túl gyakorlott. Ezért lenne néhány kérdésem: füstölt csülöt kell-e venni, meg hátsó csülökr?l van-e szó?

Aurore

Kedves Látogató! Nem füstölt,sima nyers hátsó csülök kell hozzá,csonttal együtt(finomabb a hús,ha csonttal együtt f?) Egyébként nyugodtan vágj bele,szerintem egyszer? elkészíteni.Ha a páclében már puhára f?tt,csak arra kell vigyázni,hogy ne essen szét,amikor kiveszed a léb?l(mindenképpen egyszerre két eszközt használj),aztán már csak az a dolgod,hogy locsolgasd,és ha elég pirospozsgás-ropogós,akkor jó étvággyal megegyétek!

Tábori József

Ez így, csudijó!! A szakácsba mennyi sör kell??

Törölt felhasználó

Opcionális...:D

gordine

Tegnap lett bepácolva, hétvégére elkészül. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.

Aurore

Én is kíváncsi vagyok,remélem,hogy jól sikerül és ízleni fog!

gordine

Nagyon-nagyon finom volt. A savanyú káposztát alapból nem nagyon szeretem, de ez így szuper. A férjem volt a szakács, így nem tudom mennyire ragaszkodott a recept minden sorához (mert nem nagyon szokott), de tényleg isteni lett. Köszi a receptet!!!

Aurore

Nagyon örülök neki,hogy jó lett....igen,a férfiak nem mindig ragaszkodnak a recepthez,de legtöbbször jót tesznek vele...én már csak tudom,egy szakács férjjel! :)))

viza

Nálunk a családban nagyon szereti mindenki a legkisebbt?l a legnagyobbig. Én füstölt csülökb?l szoktam csinálni, krumplival és káposztával együtt sütöm meg. Nagyon finom ! Köszi a receptet !!!

Aurore

Füstöltb?l?Biztos úgy is nagyon finom...pácolod,és sörrel is locsolod,ugyanígy?Egyszer én is kipróbálom,nálunk nagyon kelend? a füstölt csülök!

viza

Igen füstöltb?l, és teljesen ugyanúgy készítem el mint a nyersb?l ahogy itt le van írva. Nálunk is nagyon kelend? a füstölt csülök, azért is próbáltam ki abból. Én a nyers csülökkel még nem próbálkoztam ezért nem tudom milyen ízre, a füstölt valószín?leg nem veszi fel annyira a páclé ízét. Remélem kipróbálod füstölttel is és majd megírod van-e különbség ízre a kett? között ! Még egyszer köszönöm neked ezt a remek receptet a családom nevében is !

Serci

Ma én is savanyú káposztát párolok,csak még teszek rá pár knédlit is!Szegény anyám régen sokszor csinált ilyen jó sváb kajákat. Kár hogy nem figyeltem jobban,remélem sikerül.

Törölt felhasználó

Szia, csupán egy kérdésem volna, a hideg páclébe beletesszük a sót vagy csak f?zésnél? Jó volna tudnom, elkészíteném.. köszönöm :)

Aurore

Igen,már a páclébe mehet a só,abban is feloldódik[vicces,de a só oldódási képessége csak nagyon kis mértékben függ a folyadék h?mérsékletét?l....kibújt bel?lem a vegyész:)))]Remélem jól sikerül majd,jó étvágyat el?re is!

Törölt felhasználó

Sziasztok Lányok/Fiúk/! :) Nagy baj, ha csak egy napig pácolom a lében? Sajnos kifutottam az id?b?l... holnapra kellene az étel. :D

Aurore

Szia Vasvikk! Szerintem nem nagy gond,átjárják az ízek rövidebb id? alatt is...remélem finomra sikeredik! Jó étvágyat hozzá és boldog új évet! Üdv:Hajni

Törölt felhasználó

Köszönöm a választ! Remélem finom lesz. Boldog új évet!

dombinori

Szia Aurore, Megcsináltam nem rég a csülköt, igaz hagymás magyaros burgonyával. Nagyon jól sikerült. Köszi a receptet. :-) üdv, Nóri

Aurore

Szia Nóri! Nagyon örülök,hogy ízlett!További szép napot és jó f?z?cskézést! Üdv:Hajni

Törölt felhasználó

Ez igen! Emberbe való patikaszer, éhezés ellen!

Hozzávalók

A sörös csülökhöz

A páchoz

A sütéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek