Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kemencében sült rozmaringos tarja

Kemencében sült rozmaringos tarja
Kemencében sült rozmaringos tarja
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apa idei első kemence-befűtése. Nem akartam túlcifrázni, amilyen pofon egyszerű, olyan finom, omlós lett a hús.

A pác öltelét a Stahl magazin nyári számából merítettem.

hozzávalók / 6 adag

Páchoz:

ajánlat

Természetesen "mezei" sütőben is elkészíthető. A sütési idő és hőfok kb. fedi a megadott adatokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kora reggel jól befűtünk a kemencébe, olykor-olykor rakunk még rá.
  2. Ezzel egy időben bepácoljuk a húst. A pác hozzávalóit elkeverjük egy jókora tálban. A tarját vaskosabb szeletekre vágjuk, alaposan beleforgatjuk a pácba, párszor az egészet még összekavarjuk, hogy mindenhol átjárja, végül lefedjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Sütés előtt fél-egy órával kivesszük a húsokat a hűtőből. A krumplit alaposan megmossuk, kicsit ledörzsöljük, és félbevágva egy tepsibe helyezzük, sózzuk (nem kell sajnálni, ahogy a pácnál sem).
  4. Ha a kemence már elég melegre melegedett, rátesszük a krumplira a húst, alufóliával lefedjük, és mehet is a kemencébe. Legalább egy óráig nem nézünk rá, bő egy óra után már rá-rápillanthatunk. (Kb. másfél óra alatt sül készre.)
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 487
elküldve: 5
receptkönyvben: 234
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rozmaringos tarja újkrumplival, sertéstarja rozmaringos pácban kemencében sütve, sült tarja újkrumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JucusH
Jucush / JucusH Sun, 2016-02-07 09:01

Kedves Panno!
Igaz, hogy február még nem kimondottan kemence-szezon, viszont mi tegnap befűtöttünk. A tarja zseniálisan finom lett ahogyan írtad omlós szaftos. Idényzöldségeket tettünk hozzá, sütőtököt, céklát, pórét, sárgarépát, krumplit provance fűszerekkel, szórva, olívaolajjal meglocsolva. Egyszerűen pompás lett. Köszönet a receptért, a balzsamecetes pác valóban kitűnő volt.