r
Nosalty Logó

Kemencében sült rozmaringos tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Panno
Kemencében sült rozmaringos tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 776 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4654 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 776 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7302.6 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    527 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    4284 mg
  • Nátrium
    1295 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    600 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    1563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4654 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kora reggel jól befűtünk a kemencébe, olykor-olykor rakunk még rá.
  2. Ezzel egy időben bepácoljuk a húst. A pác hozzávalóit elkeverjük egy jókora tálban. A tarját vaskosabb szeletekre vágjuk, alaposan beleforgatjuk a pácba, párszor az egészet még összekavarjuk, hogy mindenhol átjárja, végül lefedjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Sütés előtt fél-egy órával kivesszük a húsokat a hűtőből. A krumplit alaposan megmossuk, kicsit ledörzsöljük, és félbevágva egy tepsibe helyezzük, sózzuk (nem kell sajnálni, ahogy a pácnál sem).
  4. Ha a kemence már elég melegre melegedett, rátesszük a krumplira a húst, alufóliával lefedjük, és mehet is a kemencébe. Legalább egy óráig nem nézünk rá, bő egy óra után már rá-rápillanthatunk. (Kb. másfél óra alatt sül készre.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 24293
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 19.

Ajánló

Természetesen "mezei" sütőben is elkészíthető. A sütési idő és hőfok kb. fedi a megadott adatokat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apa idei első kemence-befűtése. Nem akartam túlcifrázni, amilyen pofon egyszerű, olyan finom, omlós lett a hús. A pác öltelét a Stahl magazin nyári számából merítettem.

Hozzászólások (1)

Jucush

Kedves Panno! Igaz, hogy február még nem kimondottan kemence-szezon, viszont mi tegnap bef?töttünk. A tarja zseniálisan finom lett ahogyan írtad omlós szaftos. Idényzöldségeket tettünk hozzá, süt?tököt, céklát, pórét, sárgarépát, krumplit provance f?szerekkel, szórva, olívaolajjal meglocsolva. Egyszer?en pompás lett. Köszönet a receptért, a balzsamecetes pác valóban kit?n? volt.

Panno

Kedves Jucush, valóban, ebben az enyhe id?ben megéri kemencézni:) Örülök, hogy ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek