Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt tészta káposztákkal töltve

Kelt tészta káposztákkal töltve
Kelt tészta káposztákkal töltve
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy napilapban olvastam a receptet, egy kicsit variáltam rajta. És én bejgli formát alakítottam belőle, nem kifli formákat.
Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

Akinek van, az tehet bele füstölt sonkát is, azzal még karakteresebb lesz az íze.
Ha valaki úgy gondolja, hogy a két káposzta nem fér meg együtt, akkor készítse csak lilakáposztával.
Egy pohár finom bor illik mellé.
Tálalható tejfellel és sajttal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba a tészta hozzávalóit tesszük bele, majd a végén a 3 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál cukrot.
  2. Felfuttatjuk,a tálba öntjük.
  3. Jó alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, az összeállásához tegyünk még bele tejet. Liszttel leszórva letakarjuk konyharuhával, és kelni hagyjuk.
  4. Lábasban kisütjük a felkockázott füstölt szalonnát, hozzátesszük a kétféle hagymát, a bacont, majd a kétféle felcsíkozott káposztát.
  5. Ráöntjük az ecetet, borsozzuk, fedő alatt pároljuk puhára, majd az utolsó 10 percben tegyük bele a cukrot, hogy elvegye az ecet erős ízét.
  6. levesszük a fedőt, és lepirítjuk, hogy elfőjön a leve.
  7. Ha a tészta megkelt, három részre vesszük.
  8. Egyenként a kis cipókat kinyújtjuk, és a szélére halmozzuk hosszában a káposztás tölteléket, majd feltekerjük, és a kiolajozott  tepsibe tesszük.
  9. Ha mind a hármat feltekertük, lekenjük a felvert tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük be, majd kb. 30 perc után kivesszük, és tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztával töltött kenyértészta, káposztás kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-12-02 10:06

Kedves Koska!Örülök, hogy tetszik, és hidd el, nagyon finom is.Igaz, nem fogyókúrás! Őszinte leszek, nem tudom. Az alapreceptet diktálta le egy házaspár, de ők füstölt sonkát tettek bele, nekem az nem volt itthon, ráadásul a család nem szereti.Én meg a nagyon macerás kajákat nem szeretem, amiket méricskélni kell, milizni,decizni, én inkább érzéssel rakom a belevalókat, ami a sütiknél sajna nem lehet,de ez van. Szóval, az újságban az alapanyagok voltak leírva, és a menete a sütésnek.Szerintem, ha kinyújtod a tésztát,ne túl vékonyra, és ha 3x3-as kockákra vágod, annak közepébe töltöd a káposztát, feltekered kifli formába, be a tepsibe, lekened tojással, már mehet is. Én úgy gondolom, hogy akkora kockákra vágjad, amekkora nagyságú kifliket akarsz.Lehet ez kisebb is, meg nagyobb is.A tepsibe téve, még hagyod kb. 10 percet pihentetni, be az előmelegített sütőbe, a melegbe meg még kel, szóval, nagyon guszta kiflijeid lesznek!Kitartás,sikerülni fog.:-) Éva-Anyóca

Koska
Koska Thu, 2010-12-02 09:40

Nagyon jól hangzik a recept - igaz, nem egy diétás kajcsi :-)
Ha kifliket szeretnék, akkor mekkora háromszögeket érdemes vágni a kinyújtott tésztából?
Üdv.

1154
finomliszt 100 dkg
tojás 4 db
2 ek
cukor 2 ek
tej 3 dl
élesztő 5 dkg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 6 gerezd
vöröskáposzta 40 dkg
savanyú káposzta 30 dkg
ecet 2 tk
cukor 2 teáskanál
bors 1 kk
bacon 20 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek