Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztafőzelék helena konyhájából

Kelkáposztafőzelék helena konyhájából
Kelkáposztafőzelék helena konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem készítettem, mert a család inkább a frankfurti levesben eszi meg a kelkáposztát. Én viszont szeretem, ezért készítettem el a főzeléket. Azért, hogy megegyék, sonkával tálaltam, és a kisunokámnak nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított kelkáposztát felvágjuk.
  2. A burgonyát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
  3. Fazékba tesszük, felöntjük vízzel, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a zúzott köménymagot. Felrakjuk főni.
  4. A tejbe lisztet keverünk és amikor megpuhul a burgonya, behabarjuk a tejjel, vagy tejszínnel.
  5. Egyet forralunk rajta, pici cukorral és ecettel ízesítjük.
  6. A sonkát apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk.
     
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 459
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes kelkáposztafőzelék, kelkáposztafőzelék sonkával, főzelék kelkáposztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

162
kelkáposzta 1 kis fej
burgonya 2 közepes db
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
víz 0.5 l
tej 0.5 l
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 teáskanál
ecet 1 teáskanál
sonka 5 dkg