r
Nosalty Logó

Kelkáposzta fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kelkáposzta fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 677 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2705 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 677 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3422.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2449 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 2705 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 231 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk.
  3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
  5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk.
  6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 110094
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Én főzelékhez készítettem feltétnek. De magában, esetleg majonézzel vagy valami fincsi mártogatóssal is ki fogom próbálni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hugicám ezer éve mesélt nekem a kelkáposzta fasírtról, amit készített, és hogy jaj, de finom volt. Nagyon kíváncsivá tett, de valahogy sose álltam neki, pedig másféle zöldségekből azóta már készítettem hasonló ételeket. Most jött el a nagy alkalom, mert itt várakozott a hűtőmben szerényen megbújva egy szerencsétlen kis kelkáposzta, amiről jól elfelejtkeztem. Ahogy kezembe akadt, azonnal eldőlt a sorsa. Ha már annyit várt, ne a szokásos étel legyen belőle. Szerintem nem bánta meg, mert én sem! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Igazán gusztusos ez a fasírt, és ma éppen aktuális, hiszen böjt van... Kellemes ünnepeket! Üdv. Livi

Fahéj

Kedves Livi! Igen, örülök is, hogy épp ma jelent meg. :) Szép napsütéses húsvétot kívánok: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia Éva! Na azért te sem panaszkodhatsz, hiszen remek ötlet ez a fasírt! Így még én is megenném a kelkáposztát, ebben biztos vagyok. Szép estét: Gabi

Fahéj

:))) Biztos, hogy biztos? Mert ennek bizony a látszat ellenére is kelkáposzta íze van! :))) Neked is szép estét: Éva

mislenbaba

Egy kis kelkáposztaf?zelék mellé milyen jó lenne :-D Viccet félretéve, ezt ki fogom próbálni.

Fahéj

:))) Szerintem érdemes!

mislenbaba

Ma jött el ennek a receptnek a napja !

Fahéj

Remélem, nem okoz csalódást!

P.

Ide vele!... :-)

Fahéj

Szívesen megkínálnálak! Csak két bökken? van, hogy messze vagyok, meg hogy elfogyott... :)

Törölt felhasználó

Ezt én is menten mentem! :)

Fahéj

Akkor jól tettem, hogy feltettem. :)

Bató Edit

Jól tetted, mert kedvelem és készítem...

Il-di.

Elkészítve, megkóstolva! Finom nagyon! Végre nem az a hagyományos íz. Köszönet érte! Üdv.: il-di

Fahéj

Örülök! És szívesen! Üdv: Fahéj

aubergine

Megcsináltam krumplif?zelékhez, nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Fahéj

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlik. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Elkészítve, lemeózva egy elképeszt? válogatós 2,5 éves részér?l! Éééés jelentem bevált, nagyon hálás vagyok a receptért, azthiszem más zöldségekkel is ki fogom próbálni. 1-2 pici ponton módosítottam, de a lényeg nem változott. Vihetném a blogomra visszalinkeléssel?

Fahéj

A válogatós 2 és fél évesek pedig nagy kritikusok! :)) Persze, hogy viheted a blogodra! Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon jól sikerült, a kelkáposzta íz egyáltalán nem érz?dik er?sen. A 16 hónapos kislányom csak úgy tömte befelé, mintha kötelez? lenne. :-))))

Fahéj

Nagyon örülök, köszi, hogy megírtad. Látatlanból is el tudom képzelni, pici szájacska, pici kezecske, és csak úgy t?nik el a fasírt... :)))

oreganyo

Szervusz Évike! Végre megint egy jó kelkáposzta recept. Süt?ben sütöttem (nem szeretem az olajszagot), jó vékonyan szétterítve, kb 2-3 cm-esre, a tetejére szórtam egy kis sajtot is. Igaz, hogy így nem lesz olyan ropogós, de ugyan olyan jó. Továbbra is keresem a receptjeidet és mentem az unokámnak. Üdvözlettel: Öreganyó

Fahéj

Szia Öreganyó! :) Nagyon jó ötlet ez a süt?ben sütés sajttal a tetején, jaj de éhes lettem... :) Megtisztel?, hogy figyelemmel kíséred a receptjeimet, köszönöm! Üdv: Éva

kitti25

kedves Fahéj! Nagyon szeretem a receptjeidet, és szeretném a tanácsodat kérni. Még kezd?nek számítok, és nagyon szeretem a zöldséges ételeket :). Ha süt?ben sütöm ki a fasírtot, hány fokon kell sütni? kell rá olajat önteni hogy ne száradjon ki? a recept ugyanaz marad? (nem kell olajosabbra csinálni?) Válaszodat köszönöm :) Kitti

Fahéj

Kedves Kitti! Nagyon örülök, hogy szereted a receptjeimet, megtisztelsz vele. :) Én még zöldségfasírtot sose sütöttem süt?ben. De mivel a zöldség úgyis meg van benne f?ve, szerintem süt?ben is hamar és szépen megsül. Én a tetejét finoman megkenném olajjal és 180 fokon sütném. Nem hiszem, hogy olajosabbra kéne csinálni, hiszen az olajban sült fasírt sem szívhatja tele magát olajjal, ha jól készítjük, csak a rajta lév? prézli szív egy kicsit magába. Azt meg a kenéssel pótolni lehet. Remélem, tudtam segíteni. Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Ez valami pazar lett. Az eddig elkészített zöldséges lepcsánkák közül ez a legízletesebb. Boldogság volt nézni, ahogy a kislányaim jóízzel ették:)) Köszönjük a receptet. K.

Fahéj

Ezt meg boldogság olvasni! :) Nagyon szívesen a receptet! Fahéj

Szilvi6

Köszönet a receptért, most dobom bele a forró olajba :-P

Fahéj

Remélem, ízlett! :)

retekszisz

Köszönöm a húgodnak is a receptet, és persze Neked is, hogy közzétetted. Nagyon-nagyon finom!

Fahéj

Örülök, hogy ízlik! A húgomnak is elmondom: :) Üdv: Fahéj

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek