Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrokett

Gombakrokett
Gombakrokett
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha a gomba nem teljesen friss.

Legelőször apukám készítettel el a családnak eme remek étket (hagyományos) fasírt. A család hamar rákapott, így ma már többször van gombakrokett, mint fasírt.

Forrás: Dr. Lévai Judit: Terítéken a gomba

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott gombát zsiradékon finomra vágott hagymával, petrezselyemzölddel lepirítjuk, fűszerezzük, liszttel megszórjuk és csontlével felöntjük.
  2. Sűrű masszává forraljuk, ha az edény falától elválik a tűzről levéve tojást adunk hozzá, és elkeverjük vele.
  3. Kihűlve szeleteket, vagy hengereket formálunk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk.
  4. Zsíradékban, vagy olajon kisütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 912
elküldve: 3
receptkönyvben: 157
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Butyok

Mióta szakács: 2012.09.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrokett, gombafasírt, zöldségkrokett

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Wed, 2012-11-28 10:43

Tegnap elkészítettem és nagyon finom lett. Persze bocsi, hogy ezt mondom, de kezdő háziasszony ne álljon neki, mert egy kicsit hiányos a recept és ezért kreatívnak kell lenni.Sajnos, nincs megadva sem a csontlé mennyisége, sem pedig a liszt mennyisége. Én már elég rutinosnak számítok a konyhába,ezért megoldottam a dolgot, ugyan is nem lett elég formázható a gombás massza a liszttől ezért hozzáadtam burgonya pehely port. Ettől már jól formázhatóvá vált és az íze is isteni lett.

zafirov
zafirov Wed, 2012-11-07 15:42

Biztos nagyon fincsi. Elmentve kipróbálásra. Annyi változtatással, hogy nem zsiradékban sütöm, hanem kipróbálom sütőben. Reméljük úgy is fincsi lesz.

PiriButyok
Butyok / PiriButyok Wed, 2012-11-07 16:03

Ok, sok sikert hozzá.
Ha elkészül majd küldj légyszíves egy beszámolót, hogy milyen lett. ;) Köszi

1363
gomba 40 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
petrezselyem 1 csokor
alaplé 1 dl
napraforgó olaj 2 dl