Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kékfrankos-répás tepsis sült burgonya

Kékfrankos-répás tepsis sült burgonya
Kékfrankos-répás tepsis sült burgonya
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó példa arra, hogy hogyan tudunk egy hétköznapi ételből ünnepit varázsolni, olyan alapanyagokból, amelyek minden háztartásban fellelhetőek.

hozzávalók / 4 adag

A répachips-hez

Elkészítéshez

  • 1 kg burgonya (nem szétfővő fajta)
  • 25 dkg sajt (lehet vegyesen és nagyobb mennyiségben is használni)
  • 10 dkg vaj

Mártáshoz

ajánlat

A répachipset felhasználhatjuk más ételek díszítéséhez is, de egészséges nassolni valónak is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

Répachips

  1. A répákat zöldséghámozó segítségével vékony szeletekre vágjuk.
  2. Olívaolajjal bekenjük, fűszerrel ízlés szerint enyhén megfűszerezzük, egymás mellé helyezzük sütőpapírra vagy szilikonlapra egy tepsibe, majd kb. 175 °C-on megsütjük. Önállóan, dekorációként és alapanyagként is kiválóan használható.
  3. A répachipset beáztatjuk kékfrankos törkölypálinkába pár órára.

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, vékonyra felkarikázzuk. A sajtot vékony lapokra szeleteljük. A tejből, tojásból és fűszerekből mártást készítünk.
  2. Kétféleképp halmozhatjuk: kivajazott muffin formába (képen szereplő) krumpliszeleteket teszünk, sózzuk, vajat morzsolunk rá, rárakjuk a pálinkába áztatott répachipset, majd befedjük. Újabb krumpli, vaj, répa, majd sajt következik. Addig rétegezünk, míg tart a hozzávalókból. A tetejére sajtlapok kerüljenek. Az egyes fészkekre 2 evőkanál mártást kanalazunk.
  3. A másik megoldás (szaporább): kivajazott tepsi aljára tesszük a krumpliszeleteket, majd a muffin formához hasonlóan rétegezzük. Végül az egészet leöntjük a mártással.
  4. Mindkét tepsit fóliával letakarjuk, majd addig sütjük 180°C-on, míg a burgonya megpuhul. A fóliát levesszük, és pirosra pirítjuk a sajtot a tetején. Kb. 40-45 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 723
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ledomoni

Mióta szakács: 2014.11.17.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaköret répachips-szel, muffin formában sült sajtos burgonya, sajtos-répás burgonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

683
sárgarépa 2 nagy db
olívaolaj 2 ek
pálinka 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
sajt 25 dkg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál