Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefirkovászos rozskenyér

Kefirkovászos rozskenyér
Kefirkovászos rozskenyér
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fúrt a kíváncsiság, hogy kefirkovászt lehet-e rozzsal is használni? Ki kellet próbálni... Már azon gondolkozom, hogy elajándékozzam-e a Rózsa és Panna kovászaim? Öt hónapja nevelgetem őket...

A kovászt Torma receptje alapján készítettem.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

A kovászos kenyeret nehéz túl keleszteni. Másfél napig kelt kenyér is jól sült ki nálam. Ha holnap lesz egy órád kisütni a tésztát, ma este összekeverheted.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kefirből és a 2-3 ek. rozslisztből kovászt keverünk Torma receptje alapján. http://www.nosalty.hu/recept/kefires-vadkovasz-torma-konyhajabol
  2. Hozzákeverjük a vizet. Csomómentesre keverjük.
  3. A rozsliszt felével újra csomómentesre keverjük.
  4. A rozsliszt másik felét is hozzáadjuk a sóval és az olajjal együtt. Csomómentesre keverjük.
  5. Egy éjszakára vagy legalább 8 órán át állni hagyjuk tiszta konyharuhával letakarva.
  6. 240 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt.
  7. Nyújtódeszkát egy nagy marok rozsliszttel megszórunk. A tésztát két részre osztjuk. A nyújtódeszkán hosszúkás kenyérré formázzuk. Én nem gyúrtam, csak belegörgettem a lisztbe, hogy kevésbé ragadjon.
  8. Perem nélküli sütőlapon 10 percig 240 Celsius fokon, majd még fél órán át 180 Celsius fokon sütjük.
  9. Kihűlés után szeleteljük. Légmentesen záródó zacskóban vagy dobozban egy hétig eláll. Két darab fél kiló körüli kenyér lesz belőle.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 712
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, kovászos kenyér, rozskenyér kefires kovásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sun, 2014-04-27 00:41

Gratulálok a sikeres kefírkovászos kísérlethez! Üdv, Torma :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2014-04-27 17:22

Nagyon köszönöm a bátorítást! :-)

337
kefir 2 dl
rozsliszt 2 csapott ek
rozsliszt 48 dkg
víz 2 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 dl