Kecsege

Kecsege

Leírás

Ez a különleges megjelenésű, orsó alakú, karcsú hal a Dunában élő tokhal-félék legkisebbike. A kárókatonák elszaporodása, élőhelye szennyezettsége és ez általi pusztulása miatt a kecsege populáció igen megcsappant. A Természetvédelmi Világszövetség a fajt sebezhető státuszba sorolta, ezért az ivarérett, kihalászott egyedeket mesterségesen szaporítják tovább. A tenyésztők növekedésükkel életterüket is bővítik, így biztosítva a veszélyeztetett faj fenntarthatóságát. A kereskedelemben leggyakrabban tisztított, fagyasztott formában kapható. Nem pikkelyes, bőrét az angolnáéhoz hasonlóan le kell nyúzni. Belső vázát porc alkotja, húsa ezért egyáltalán nem szálkás, nagyon ízletes, valódi csemege! fotó: flickr/David Torcivia

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, 1-2 napon belül el kell fogyasztani vagy fagyasztható.

100g Kecsege

fehérjetartalom

16.14 g

zsírtartalom

60003.544 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

76.55 g

Hány kalória

gramm

kecsege?

Top ásványi anyagok

Foszfor

211 mg

Nátrium

54 mg

Magnézium

35 mg

Kalcium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.2 g

Kolin

56 mg

Niacin - B3 vitamin

8.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.14 g

Zsír

telített zsírsav

0.915 g

egyszeresen telített zsírsav

1.939 g

többszörösen telített zsírsav

0.69 g

koleszterin

60 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

0.7 mg

Magnézium

35 mg

Foszfor

211 mg

Nátrium

54 mg

Cink

0.42 mg

Réz

0.041 mg

Mangán

0.025 mg

Szelén

12.6 µg

szénhidrát

víz

76.55 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.07 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.07 mg

Niacin - B3 vitamin

8.3 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg

Folát

15 µg

Kolin

56 mg

Retinol

210 µg

E vitamin

0.5 mg

D vitamin

412 µg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

2.2 µg

A vitamin

210 µg

B6 vitamin

0.2 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?