Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés csokis kifli

Kávés csokis kifli
Kávés csokis kifli
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy külföldi blogban találtam rá erre a török eredetű finomságra, és megsütöttem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sütőport, cukrot, kávéport, kakaóport, vajat, fűszert és az aromákat a dagasztógép táljába öntjük, és alacsony 2-es fokozaton összedolgozzuk, miközben a tejszínt hozzáöntjük.
  2. Ha túl lágy lenne, kevés lisztet tegyünk még hozzá.
  3. A sima tésztát hűtőbe tesszük 1 órára pihenni, majd nagyobb dió nagyságúra daraboljuk, és kiflikre formázzuk.
  4. 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd gőz felett olvasztott csokoládéba mártjuk a végét, és tesszük csomagoló papírra, hogy a hűtőbe tehessük dermedni tálcán. Díszítés dermesztés előtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 118
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kiflik, étcsokis-kávés teasütemény, csokis-kávés kiflik

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Roszkó
Roszkó Wed, 2017-12-06 19:38

Kedves Zsuzsa!
Ma meg akartam sütni ezt a guszta kiflit, de egy ragacsos, majdnem folyós masszát kaptam. A tepsiben teljesen szét is folyt. Megnéztem más oldalon is ezt a receptet, mert a tészta íze isteni volt. A többi helyen azt olvastam, hogy 1 evőkanál tejszín kell hozzá, itt pedig 100 ml szerepel. Nagyon nem mindegy!!! Biztos elírás lehet!!!
Újra megpróbálom holnap hátha emberibb formája lesz. :)
Egyébként köszi a recit!!!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2017-12-07 13:18

Kedves Roszkó! Ha figyelmesen olvasod a receptet, írtam, ha lágy lenne a tészta tegyünk hozzá lisztet. Amúgy nekem semmi bajom nem volt vele, de kevesebb tejszínt is lehet hozzá adni.Azt amikor tésztát gyúr valaki, annak figyelnie kell, hogy milyen lesz az állaga,és közben lehet korrigálni.Nekem nem volt ragacsos egyáltalán.Igaz, géppel dolgozom.

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Thu, 2015-01-22 14:41

Kedves Zsuzsamama56!
Megsütöttem ezt a kávés csokis csodát annyi változtatással, hogy nem kis kifliket formáztam, hanem kinyújtottam és kiszaggattam. Mindezt csak időhiány miatt. Az eredmény fantasztikus lett. A kardamomot elég nehezen sikerült beszerezni, de megérte az utánajárást, mert az ízvilága a süteménynek nagyon finom, és kölcsönzött hozzá egy különleges hangulatot. Köszönöm az élményt! Üdvözlettel Éva

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2015-01-22 15:21

Kedves Varga 1966!Ennek a hírnek nagyon örülök,mert nehezen tudják az emberek elfogadni az új ízeket nálunk.A mézes sütikben ugyanúgy megtalálható a kardamom.Sok sütimbe.és tortámba használtam,és érdemes kipróbálni.Régóta használom,még Csehországban vettem először annak 15 éve.Üdv:Zsuzsa

491
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 tk
porcukor 10 dkg
instant kávé 18 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 10 dkg
zöld kardamom 1 kávéskanál
vaníliaaroma 5 ml
habtejszín 100 ml
napraforgó olaj 2 ek
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
keksz 10 dkg