r
Nosalty Logó

Vaníliás patkók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szöszi konyhája
Vaníliás patkók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 9514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 952 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    543.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    252 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1072.3 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4915 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    567 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4608 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3678 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 9514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 436 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az anyagokat összemorzsoljuk, majd gyorsan összedolgozzuk.
  2. Az így elkészült tésztát szétoszthatjuk, vagy csak egyszerűen tépünk belőle egy darabot, és rúddá sodorjuk. Egyforma hosszúságú rudakat készítünk, és patkó alakúra "meghajtjuk".
  3. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
  4. 1 cs vaníliás pudingport 3 dl tejben sűrűre főzünk. Kevergetve kihűtjük, de közben 10 dkg margarint és 15 dkg cukrot habosra keverünk. A kihűlt pudinghoz adjuk.
  5. Nejlon zacskóba töltve, annak sarkát kivágva megkrémezünk egy patkót, és összeragasztjuk egy másikkal.
  6. Csokimázzal tetszetősebbé tesszük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10729
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliás patkók
Szöszi konyhája 13 recept

Gyors, egyszerű, mutatós teasütemény. Hűvös helyen napokig eláll.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek