Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós patkó

Mogyorós patkó
Mogyorós patkó
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta készítem a pakkot hétvégente a gyerekeknek, ezért gyakran sütök olyan linzereket, aprósütiket, amik jól bírják az utazást. Ez is egy ilyen  "pakolós" süti. A megmaradt tojásfehérjéből mandulás csók készült.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Dióval is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat kikeverjük a cukorral, sóval és a tojássárgákkal, majd beledolgozzuk a sütőport, a lisztet és a mogyorót. Összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. A  tésztából kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk, és patkó alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és rózsaszínűre sütjük.
  3. Ha kihűltek a patkók, végeiket csokimázba mártjuk, és megszórjuk tört mogyoróval.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 356
elküldve: 1
receptkönyvben: 282
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

földimogyorós patkó, diós keksz

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

antro
antro Sat, 2013-10-19 16:06

Kedves klivi!
Azt szeretném kérdezni, hogy a megadott receptből kb. mennyi patkó jön ki?

klivi
klivi / klivi Sat, 2013-10-19 18:53

Pontosan nem tudom megmondani, kb. 30-35 db, mérettől függően.

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-01-02 15:34

Szia!
Ez volt a szilveszteri-újévi aprósütink, egy kis cukrozott narancshéjjal turbózva! Nagyon fincsi, felvettük a repertoárunkba!
Boldog Új Évet!
Tímea

Picuur
Picuur Sat, 2011-09-24 20:37

Kedves klivi!

Nagymamám süteményeinek ízeit jelenti ez a recept. Már a süti nevének olvasása is nagyon szép emlékeket ébresztett bennem (bár ő maga pont ilyet sosem sütött).
Nagyon köszönöm! Biztosan megpróbálom megsütni.

Picúr

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-09-25 08:05

Kedves Picuur!
Tényleg jó néha nosztalgiázni, egy-egy étel vagy illat kapcsán is előjönnek kedves emlékek az emberben. Süsd meg bátran, nem fog csalódást okozni!
Üdv.
Livi

1043
finomliszt 30 dkg
földimogyoró 10 dkg
vaj 12 dkg
1 csipet
porcukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 tk
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
földimogyoró 5 dkg