Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós patkó ahogy Szilvi készíti

Diós patkó ahogy Szilvi készíti
Diós patkó ahogy Szilvi készíti
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm receptje, nála kóstoltam először. Évek óta készítem.

Kb. 90 db pici patkó lesz belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet, darált diót, cukrot, vaníliás cukrot elvegyítjük.
  2. Margarinnal, pici rummal összegyúrjuk.
  3. Vékony rudaknak megfelelően kisodorjuk, felvágjuk kb. 8-10 cm-es darabokra, majd patkókat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, melegen porcukorba forgatjuk - óvatosan, mert forrón könnyen törik.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 386
elküldve: 13
receptkönyvben: 235
elkészítve: 19/26
Facebookon megjelent: -

szakács

R.Szilvi

Mióta szakács: 2012.11.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kiflik, diós aprósütik, diós patkó

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LGergő
LGergő Tue, 2015-10-27 15:43

Kedves Szilvia!
Nagyon jól sikerült és finom lett!
Köszönöm!
Üdv: Gergő

brigitta hajnal
brigitta hajnal Sun, 2013-03-17 12:40

Kedves Szilvi!Ez a recept nagyon jó!Már nem is tudom,mikor ettem ilyen ízletes aprósütit.Egyszerűen NAGYSZERŰ!Köszi a receptet!

R.Szilvi
R.Szilvi / R.Szilvi Tue, 2012-12-25 21:41

A dupla adag nálunk is elfogyna, nagyon szereti a család! Gyors, egyszerű, sokáig eláll...-ha nem fogyna el. :) Örülök, hogy tetszik!

R.Szilvi
R.Szilvi / R.Szilvi Sat, 2012-12-01 21:08

Örülök, hogy tetszik. Barátnőm dió helyett őrölt mandulával is készíti és felét csokiba mártja... - nem is ragozom tovább! :)

anta
anta Sat, 2012-12-01 16:50

Nagyon finom, ha bourbon vaniliás cukorban forgatjuk meg. A siker garantált.

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sat, 2012-12-01 09:36

Nekem is hasonló a receptem, csak abba kell még 2 db tojássárgája is. Nagyon finom, omlós. És dupla adagban szoktam sütni karácsonyra! Gondolhatod! :) Jó hogy feltetted ezt a receptet! Köszönjük!

704
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
rum 10 ml
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 5 dkg