r
Nosalty Logó

Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs Katharosztól

Katharosz
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs Katharosztól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

1041
Kalória
30.2g
Fehérje
30.4g
Szénhidrát
87.5g
Zsír
165.5g
Víz
491.9g
Koleszterin
487.1mg
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Összesen 1041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Összesen 4159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

10 darab kaszinótojás

Besamelmártás

Máz

Tormakrémes sonkatekercs

Összesen 214 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5876.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    3661 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    662.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 4159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

10 darab kaszinótojás

  1. Kaszinótojáshoz a tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk, és kiemeljük a sárgáját.
  3. Egy tálba téve villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, a kihűlt besamelmártás, a mustárt, porcukrot, citromlét, sót, borsot, és kikeverjük, majd egy rövid időre hidegre tesszük.
  4. Összeállítás: a tojáskrémet habzsákba tesszük, és megtöltjük a tojások üregét úgy, hogy körben talpazatot nyomunk rá, így szép magasak lesznek.
  5. Egy nagyobb tálcára tesszük a krémes felével lefelé, kellő távolságot hagyva közöttük, erre a mázazás miatt van szükségünk. Hidegre tesszük a tojásokat.
  6. A krémből egy keveset tegyünk félre a díszítéshez, a tojásokból 10 db-ot tudunk megtölteni ezzel a mennyiséggel.
  7. Amint sűrűsödni kezd a tartármártás, azon nyomban a tojásokra kanalazzuk, mert ekkor nagyon gyorsan köt, egybe áll a masszánk!
  8. Ha a tojásokkal kész vagyunk, mehetnek a hidegre, érdemes egy éjszakát hűteni, hogy jól összeérjenek az ízek és lehűljön.
  9. A tojásokat egy nagyméretű kiszúróval körbevágjuk, majd egy lapos tálaló lapáttal alányúlva áthelyezzük a saláta tetejére.

Besamelmártás

  1. Elkészítjük a besamelmártást: a vajon megfuttatjuk a lisztet, de vigyázzunk, ne kapjon oda! A tűzről lehúzva folyamatosan kevergetve felengedjük a tejjel, a tűzre visszatéve sűrűre főzzük, addig keverjük, amíg egybe áll. Hűlni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a tormakrémet, a besamelmártást a tojásnál leírtak szerint.

Máz

  1. Amíg hűlnek az alapanyagok, kikeverjük a mázhoz valókat (a zselatin kivételével), ezután hidegre tesszük.
  2. A mázhoz kevés vízben feloldjuk a zselatint, a tűzről levéve elkeverjük egy kevés tartármártással, majd a mártásba keverjük.
  3. Hidegre tesszük, de közben folyamatosan ellenőrizzük, mert amint sűrűsödni kezd, azon nyomban a tojásokra kanalazzuk, mert ekkor nagyon gyorsan köt, egybe áll a masszánk!

Tormakrémes sonkatekercs

  1. Az ecetes tormát lecsepegtetjük, és kicsit meg is nyomkodjuk, hogy a leve kijöjjön belőle.
  2. Ezután kikeverjük a vajjal, a kihűlt besamelmártással, sóval és a citromlével, rövid időre hidegre tesszük.
  3. A sonkákat megkenjük a tormakrémmel, és feltekerjük őket, majd egy tálcára rakosgatva letakarjuk, és hidegre tesszük.
  4. A sonkatekercset olvasztott aszpikkal átfényezhetjük, úgy még szebb lesz, illetve ha egy kicsivel több tormakrémet készítünk, a tálalásnál a két végére rózsát nyomunk.
  5. Tálalás: a franciasaláta alapra ízlésesen elrendezzük a tojásokat és a sonkatekercseket, a maradék tojáskrémmel megdíszítjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nagyon régóta nem készítettem ezt a családi kedvencet, valami oknál fogva az utóbbi időben kicsit mellőzve volt. De most nagyon ráéheztem, és mivel a boltban vásárolt a nyomába sem léphet a házi készítésű hidegtálnak, ezért elkészítettem szilveszterre, a család nagy örömére! Macerásnak tűnhet az elkészítése, de nem az, nekem a recept leírása majdnem, hogy tovább tartott, persze egy kis túlzással.

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek