r
Nosalty Logó

Hidegtál madár formában

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Hidegtál madár formában
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A madárhoz

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 609 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A madárhoz

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 2427 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A madárhoz

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Összesen 178 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    378 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    1465 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 609 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8677.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    7165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    489 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    1511 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    5861 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2410 micro
Összesen 2427 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    432 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A madárhoz

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A madárhoz

  1. A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk.
  2. A farok részre feketeretekből is kerül egy rátét. A feje búbján a dísz, a szeme, a csőre szintén feketeretek.
  3. A szárnyak, a farokrész fogvájóval lett odaerősítve.
  4. A főttojásokat hosszában feszeleteljük, a gépsonkát átlósan kettévágjuk, a csemege karajszeleteket elfelezzük, az uborkát felkarikázzuk.
  5. A fehérretekből ovális szeleteket vágunk, a maradékot szeljük, és a szeletekből kis korongokat szaggatunk.
  6. A lapka sajtot is felezve használjuk fel.
  7. A kép segítségével vagy tetszés szerint a hozzávalókat a tálcára rendezzük, olvasztott aszpikkal lekenjük.
  8. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 48475
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Azért jelöltem be nehéznek az elkészítését, mert a sütőtököt sokkal nehezebb volt faragni, mint bármelyik másik hozzávalót! Arra gondoltam, hogy lehet túl érett volt a tök.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hidegtál madár formában
Olaszné Anci 191 recept

Úgy alakult, hogy a kislányom farsangjára kellett hidegtálat készítenem. Mivel nagyon megtetszett neki a pávás, úgy gondoltam, hogy mégse legyen már pont olyan, hát elkezdtem paradicsommadarat faragni. Interneten is megnéztem, és be kellett látnom, hogy ez nem az! Így tehát ez a madár a képzelet szüleménye lett! Ha tud valaki valami kedves nevet ennek a madárnak, várom az ötleteket!

Hozzászólások

Adrien

Kedves Anci! Lehet, hogy nem paradicsommadár, de gyönyör?!!

Törölt felhasználó

Ez igen,nagyon profi!

Olaszné Anci

Kedves cukrászokgyöngye ! Köszönöm szépen ! Üdv: Anci

witch

A szine miatt lehet akar mennyei narancsmadar is a neve. :)

Olaszné Anci

Kedves witch ! Nagyon kedves vagy, neked is köszönöm szépen ! Szép hétvégét !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Gratulálok, ez igazán csodálatos lett! Nekem a színe miatt a f?nix madár jutott eszembe :)

Olaszné Anci

Kedves vilona ! Tényleg olyan aranyosak vagytok. Tudtam, hogy titeket kell megkérdezzelek a" madárfaj " megállapításához. Ez már a harmadik ötlet, köszönöm ! Üdv: Anci

Csaba Magdi

Gratulálok, nagyon klassz !! Lopom .....

Olaszné Anci

Kedves Csaba Magdi ! Köszönöm és örülök,hogy "Lopod ! " Üdv: Anci

Évi néni

Kedves Anci! Ez fantasztikus, csodaszép. Gratulálok hozzá. Egyszer én is megpróbálok valami szépséget, persz nem ilyen bonyolultat.Szenzációs vagy. Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évi néni ! Köszönöm szépen és nyugodtan próbáld meg, nem olyan bonyolult.Sok sikert kívánok hozzá ! Üdv: Anci

zsuzsi965

Nagyon szép :)

Olaszné Anci

Kedves zsuzsi965, köszönöm ! Üdv: Anci

Cafika

Kedves Anci, hát ez valami meseszép, csodálatos gyönyörü !!! gratulálok, ez igazi mestermü !! nekem szivárványi madárka :-) üdv. Évi

Olaszné Anci

Kedves cafika ! A mesterm?höz még messze van. Örülök, hogy tetszik neked és köszönöm a "szivárvány madárkát" kedves t?led !Üdv: Anci

Csiki Piroska

Szia Ancikám! Azt tudtam, hogy jó szakács vagy, most már azt is tudom, hogy kitün? szobrász is. Gratulálok. Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroskám ! Jaj de kedves vagy !Valóban érdekel a szobrászat is. S?t! Ha lenne agyagom, mint ahogy nincs, már régen szeretnék a kertbe egy szobrot készíteni. Biztosan nem lenne olyan tökéletes, de az enyém lenne !(még nem mondtam le róla) Köszönök mindent, puszi: Anci

Salamon Csilla

Szia Ancika!Megint remekeltèl:)Gratulàlok:))

Olaszné Anci

Kedves Csilla ! Mint ahogy te is. Köszönöm szépen és had gratuláljak én is neked ! Üdv: Anci

Mercedes

Nagyon szép és izléses.Gratulálok hozzá:)

Olaszné Anci

Köszönöm szépen kedves Kiss Mercedes ! Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Láttam, a képet, és azonnal tudtam, hogy a Te alkotásod.:-)) Valami csodaszép, a színek, minden,.... egész egyszer?en meseszép, nagyon ügyes vagy,türelmes, biztos kez?, mint mindig!!,- elmentve.:-)) Talán nekem is sikerülni fog megcsinálni.:-) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca ! Már miért ne sikerülne ? Aki így szeret f?zni, mint itt ez a kis társaság annak nincs olyan, ami kifogjon rajta ! Türelmes próbálkozást kívánok és szép hétvégét ! Puszi: Anci

pötyi64

Kedves Anci! Szép és gusztusos a tálad!Nekem a mesebeli T?zmadár jutott az eszembe. Üdv.: Pötyi

Olaszné Anci

Kedves pötyike64! Köszönöm szépen és nagyon tetszik a t?zmadár ! Nagyon jó ötlet. Hátha egyszer még olyat is faragok. Üdv: Anci

Fahéj

Kedves Anci! Gyönyör?! Annyira aranyos vagy, hogy ilyeneket találsz ki, és valósítasz meg. Hogy süt?tökb?l madárka, eszembe nem jutott volna! Gratulálok a rengeteg ötletedhez, türelmedhez, szépérzékedhez, szeretetedhez, amivel ezeket alkotod. A többi ételed is nagyon mutatós, így azonnal tudtam Te vagy az "elkövet?". Neked ez a foglalkozásod, vagy csak hobbi? A "csak" persze itt nem jó szó. Puszi: éva

Olaszné Anci

Kedves Évikém ! Nekem szakács a szakmám, de az iskolában a hidegtál készítést csak érint?legesen tanultuk. Nem "sajnos",én tulajdonképpen betegélelmezésben dolgoztam és imádtam a munkám ! A hidegtálazást önszorgalomból tanultam meg, mert nagyon szeretek vele foglalkozni és szabadon szárnyalhat a fantáziám ! Ha valamivel nagyon szeretsz foglalkozni, akkor az nem esik nehezedre. Hát én is így vagyok a hidegtál készítéssel ! Köszönöm a kedvességed,szép hétvégét és puszi neked: Anci

ze(n)derta

egyszer?en csodálatos remekm?! mármár szobrászati m?alkotás. nagyon gratulálok! üdv, toma

Olaszné Anci

Kedves zederta ! Hát a szobrászati m?alkotástól azért még messze van, de nagyon jól esik a gratulációd, köszönöm szépen !Szeretettel üdvözöllek: Anci

Hozzávalók

A madárhoz

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!