Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos gyöngyhagyma sárgarépával

Karfiolos gyöngyhagyma sárgarépával
Karfiolos gyöngyhagyma sárgarépával
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a savanyúreceptet szomszéd nénimtől kaptam már 10 éve. Sajnos ő már nem él, de én azóta is ezt a levet használom minden savanyúmra. Még soha nem romlott el 1 üveggel sem, és évekig eláll vele.

hozzávalók / 4 adag

A savanyúsághoz

A savanyúságléhez

ajánlat

Bármilyen húsétel mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A sárgarépát, a hagymát megtisztítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Alaposan megmossuk, és lecsepegtetjük.
  3. Majd üvegekbe töltjük.
  4. Elkészítjük a levet, és az üvegben lévő zöldségekre öntjük.
  5. Lezárjuk az üveget, és mehet a spájzba.
  6. Ezzel a lével 4 üveg savanyúságot készíthetünk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 876
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: kompót, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

karfiolos gyöngyhagyma savanyúság, vegyes savanyúság

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2013-07-17 08:22

Kedves Dézi!
A levet forrón öntöd rá?
Jól látom, hogy a "tető" alá celofánt is tettél?

Őszintén szólva én még nem mertem dunsztolás + min. tartósító nélkül eltenni semmit, mivel nincs "jó hűvös spájzom".....

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Sat, 2013-07-20 11:05

zsuzsa.sulyok. Én hidegen öntöm rá a levet. Nekem soha nem romlott meg savanyúm.Én 20 éve evvel a recepttel teszek el minden savanyúságot. Igen celofánt is tettem, de nem fontos. Ha régi a tetőm akkor teszek alá csak nehogy ne vegyem észre hogy egy pici lyuk is van rajta, mert akkor levegőt kap és megromlik. Dunsztolni nem kell. Rá a lé és mehet a polcra! Az én spájzom is meleg de mindenem eláll még 2-3 évig is.

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Sun, 2013-07-21 15:37

Nagyon szívesen:) Bár milyen savanyúra használhatod a levet. Ubihoz kaprot is szoktam használni.paprikához tormát.

408
sárgarépa 4 db
gyöngyhagyma 1 kg
karfiol 2 közepes fej
víz 1.5 l
cukor 25 dkg
1.5 ek
borkén 1 kávéskanál
ecet 2.5 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
mustármag 0 ízlés szerint
koriandermag 0 ízlés szerint