Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás zakuszka tartósítószer nélkül

Gombás zakuszka tartósítószer nélkül
Gombás zakuszka tartósítószer nélkül
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sült húsokhoz, tésztához ajánlom, vagy pirítóssal kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát összedaraboljuk, és olívaolajon megdinszteljük (fonnyasztjuk). A kápia paprikát megmossuk, kiszedjük a torzsáját és ledaráljuk. Hozzáadjuk a hagymához, majd lassú tűzön elkezdjük főzni.
  2. A megtisztított, feldarabolt gombát forró vízbe rakjuk, és forraljuk kb. 3 percig, majd ledaráljuk, és a paprikához adjuk. A gomba arányaiban változhat, a lényeg, hogy erdei gomba legyen. Én a nyár folyamán szoktam vásárolni a különböző gombafajtákat, ahogy megjelennek a piacon, és forrázás után lefagyasztom a zakuszkafőzésig. Főzés előtt csak kiolvasztom, átmosom, lecsöpögtetem és ledarálom.
  3. Az olívaolajat a főzés során folyamatosan adagoljuk a zakuszkához. A padlizsánt faszénen megsütjük, megtisztítjuk és összedaraboljuk, és hozzáadjuk a fővő masszához. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és a fűszereket. Mindezt lassú tűzön addig főzzük, amíg feljön az olaj a tetejére, vagy amíg lágy, krémes lesz a zakuszka. Csak óvatosan kavargassuk, mert nagyon bugyog, és könnyen megégethetjük magunkat.
  4. A tiszta befőttesüvegeket tisztítószer nélküli mosogatógépbe újra átmossuk (60 fokon), és a még meleg üvegekbe merjük a forró zakuszkát. Lezárás után 3-5 percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kokki

Mióta szakács: 2013.10.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: befőttek
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, kompót, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

paprikakrém, padlizsánkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

840
padlizsán 3 kg
paradicsomlé 15 dl
paprika 3 kg
vöröshagyma 1.5 kg
vargánya gomba 50 dkg
kucsmagomba 50 dkg
galambgomba 30 dkg
gomba 30 dkg
0 ízlés szerint
babérlevél 8 db
kakukkfű 6 szál
fokhagyma 2 közepes fej
olívaolaj 10 dl
bors 1 teáskanál