Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó télire 2.

Lecsó télire 2.
Lecsó télire 2.
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ legegyszerűbb lecsó eltevési módszere szerintem. Nem egyszerre teszek el 20 kg paprikából, hogy rámenjen az egész napom, hanem ilyen kis adagokban, mikor van szabad 1,5 órám.
Ez a lecsó nem túl paradicsomos, nem bántja a savval küszködők gyomrát. Télen elfogy úgy 25-30 üveg lecsó is, de ezzel a technikával nem megerőltető bespeizolni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor elővehetsz egy vagy több üveggel, csak zutty bele a serpenyőbe, kedvedre variálhatod. Szalonnával, tojással, rizzsel vagy vékony szeletekre vágott egy szem krumplival.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A hagymát csíkokra vágva beledobjuk a befőző fazekunkba, ráöntjük az olajat, rátesszük a csíkokra vágott paprikát, és legvégén a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, és lassan elkezdjük főzni-sütni. Kislángon, nehogy lekozmáljon. (Ez az én tűzhelyemen 3-as fokozat.)
  2.  Mikor a paprika már félig megpuhult, nagyobb hőfokra állítjuk a lapot, hogy jó forró legyen a lecsó, mikor az üvegekbe kerül.
  3. Késhegynyi nátrium-benzoát kerül bele  még, majd belemerjük az üvegekbe, ügyelünk rá, hogy az olajos levéből mindegyik tetejére jusson bőven, a paprikák ne lógjanak ki a léből.
  4. Csavaros tetővel lezárjuk, ha nem teljesen újak a tetők, akkor egy réteg celofánt teszünk alájuk. Mehetnek aludni a szárazdunsztba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 47 011
elküldve: 5
receptkönyvben: 358
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

anni

Mióta szakács: 2010.09.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

lecsóbefőtt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Mon, 2012-09-10 19:22

Szuper a recept! A múlt héten tettem el 3 kg-ból, holnap szintén teszek el ugyanennyiből, aztán majd még. Igazad van, így nem megerőltető és a kevesebb paradicsommal valóban nem bántja a gyomrunkat. Örülök,hogy feltetted!Üdv: Cili

gyutti
anni / gyutti Tue, 2012-09-11 06:29

Csak rajta, én is ezzel múlatom a napjaim, bár idén a paprika árával nem dicsekedhetünk, a kertben meg sajna egy üvegre való sem termett.

evacili
evacili Tue, 2012-09-11 22:00

Sajnos nekünk sincs paprikánk,csak paradicsomunk, de egész baráti áron-119 Ft/kg- találtam a piacon. Igy gyorsan eltettem még 5 kg-ot. Ezzel befejeztem az idén.

ironmikee
ironmikee / ironmikee Tue, 2011-08-16 11:24

Sziasztok,

a Nátrium benzonátot én is kihagyom..Nem kell..Amúgy olaj helyett szalonnát pirítok alá és házi disznózsírral főzöm..Tartós lesz..

Dinipapa
Dinipapa Sat, 2011-05-28 21:01

A tartósítószert nyugodtan elhagyhatod,ha a lecsó betöltése után egy szűk ujjnyi olajat öntesz rá.Én forró vízben álló üvegekbe töltöm,hogy a lé ellepje,erre jön a napraforgóolaj,lezárás után mehet a dunsztba.Ha addig el nem fogy,2 év után is nagyon finom.

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-03-03 18:48

Jó drága lecsó lesz belőle ha ma 2011 március 3 -án valaki ezt megcsinálta:)))

939
vöröshagyma 4 közepes fej
paprika 3 kg
paradicsom 70 dkg
1 ek
napraforgó olaj 4 dl
nátrium-benzoát 1 késhegynyi