Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csilizselé

Csilizselé
Csilizselé
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam saját termésű kápia paprikából és tulipán csiliből készült. A család kedvence. Aki nem szereti a csípőset, az natúran, csili nélkül, csak kápia paprikából is készítheti. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Cukor helyett édesítővel is készülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chilit (kesztyűben) kimagozzuk, és a kisebb darabokra vágott kápiával együtt robotgépbe tesszük, 1 dl vízzel.
  2. Alaposan összedaráljuk, puhára főzzük. Átpasszírozzuk.
  3. Feltesszük főni a cukrot, ecetet, sót és a maradék vizet (3.5 dl).
  4. Az átpasszírozott masszához hozzákeverjük a zselésítőt, és hozzáadjuk a felforrt cukorsziruphoz (nálam édesítővel készült).
  5. Még 5 percig hagyjuk forrdogálni, a képződő habot leszedjük róla, majd csírátlanított üvegekbe töltjük a zselét.
  6. Folpackot és tetőt teszünk rá, pár percre fejre állítjuk az üvegeket, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: befőttek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: befőtt, fűszerek házilag, kompót

egyéb elnevezések

chilis kence

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

567
kápia paprika 5 közepes db
chili 20 g
cukor 35 dkg
víz 4.5 dl
fehérborecet 1 dl
zselésítő befőzőszer 250 g
1 teáskanál