Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves gyömbérrel és dióval

Karfiolkrémleves gyömbérrel és dióval
Karfiolkrémleves gyömbérrel és dióval
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősz = krémlevesek garmadája. Legalábbis nálunk.

Ez a krémleves átmelegít, sőt a gyömbér és a fokhagyma meg is támogat minket kicsit a megfázós időben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kockára vágjuk, megdinszteljük. A sárgarépát és a fehérrépát karikázzuk, és a hagymához adjuk. A fokhagymát lereszeljük, majd hozzáadjuk a zöldségekhez.
  2. Az edénybe engedünk 2 liter vizet, és hozzáadjuk a 2 db leveskockát (nem tévedés, csak 2 kell). A gyömbért szeleteljük, és ez is az edénybe kerül. Végül a petrezselyem következik.
  3. Az edény tartalmát forraljuk kicsit, majd következik a rózsáira szedett karfiol. Fedő alatt 15-20 percig főzzük.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítjük a zöldségeket. Majd a tejfölben elkeverjük a tejet, temperáljuk, és hozzáöntjük a leveshez.
  5. Egyet rottyantunk a krémlevesen, ezután lekapcsoljuk a tűzhelyet. A durvára tört diót beleszórjuk a levesbe. Fedő alatt a forró levesben hamar megfő.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 535
elküldve: 3
receptkönyvben: 131
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyömbéres karfiolkrémleves, diós-gyömbéres karfiolkrémleves, krémleves karfiolból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buzsu
Buzsu Sat, 2013-10-05 22:37

Ma este jó nagy adag elismerést söpörtem be, hála a levesednek, ami nagyon finom lett :)
Köszönöm a receptet!

380
karfiol 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
dió 10 dkg
tej 1.5 dl
tejföl 250 g
leveskocka 2 db
petrezselyem 2 ek
napraforgó olaj 1 dl