Karamelltorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
12g margarin86 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
17 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g rum6 kcal
-
12g csokoládédara66 kcal
-
1g margarin7 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
A töltelékhez
-
17 kcal
-
40g tej22 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
5g tortabevonó27 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
22g tejkaramella84 kcal
Összesen
543
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
120g margarin860 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
171 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
24g rum55 kcal
-
120g csokoládédara655 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A töltelékhez
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
216g tejkaramella845 kcal
Összesen
5421
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
6.8g margarin49 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
2.5g csokoládés pudingpor10 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.4g rum3 kcal
-
6.8g csokoládédara37 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
A töltelékhez
-
2.5g karamellás pudingpor10 kcal
-
22.7g tej13 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
2.8g tortabevonó15 kcal
-
17g habtejszín50 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
12.2g tejkaramella48 kcal
Összesen
308
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
543
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 281.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4320.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1039 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1187 mg
-
Nátrium 1639 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 644.9 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 374.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 2111 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 1030 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
5421
kcal
- 4% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
308
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
3 db tojás
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
12 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
12 dkg csokoládédara
A töltelékhez
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
4 dl tej
-
2 ek cukor
-
3 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
18 db tejkaramella
Elkészítés
A tésztához
- A margarint kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval.
- Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a rumot/rumaromát.
- Beleforgatunk 10 dkg tortadarát, és a masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A karamell pudingport a tejjel és 2 ek cukorral a szokott módon elkészítjük.
- A megolvasztott bevonót csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk.
- A tejszínt felverjük a maradék cukorral és a habfixálóval, majd elkeverjük a kihűlt pudinggal és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ával.
- A krémmel megkent tortalapot megszórjuk a maradék tejkaramellával és tortadarával, majd hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 21510
- Feltöltés dátuma: 2011. április 23.
Ajánló
A tetejére a maradék tejkaramella helyett lehet szórni apróra vágott diót, mogyoró, mandulát. Én olvasztott csokoládéval is lecsurgattam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17514 recept
Egyik barátnőmtől kaptam a receptet. Bátyám születésnapjára készítettem el. Mintha cukrászdából rendeltük volna. Isteni finom és mutatós sütemény. Könnyebb elkészíteni, mint amilyennek első pillantásra tűnik.