Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelltorta AlaVica konyhájából

Karamelltorta AlaVica konyhájából
Karamelltorta AlaVica konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg szülinapi torta volt, de nagy kedvenc lett. :) Húsvétra is pompás desszert lehet.

hozzávalók / 12 adag

piskóta

krém

díszítés

ajánlat

Aki szereti a karamella ízét, annak csak javasolni tudom a kipróbálását!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral kikeverjük, 1,5 dl tej, 1,5 dl olaj bele. 22 dkg lisztbe egy csomag sütőport és 2 csapott evőkanál kakaót teszünk, hozzáadjuk a tojássárgás krémhez. A tojásfehérjéket 8 dkg cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk, 26 cm-es tortaformában sütjük.
  2. Sütés után 3 lapra vágjuk fel.

krém

  1. 3 evőkanál cukrot megpirítunk, felengedjük 3,5 dl tejjel, ebbe főzünk bele 1 csomag tejszínes pudingport, kihűtjük.
  2. Habosra keverünk 20 dkg vajat 4 evőkanál porcukorral, összekeverjük a főzött krémmel, és végül apró kockára vágott " boci" karamellával kicsit megturbózzuk.
  3. A lapok közé töltjük.

díszítés

  1. A külsejét habmesterrel, karamellával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 132
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AlaVica

Mióta szakács: 2017.04.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes torta, karamellás süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
tojás 4 db
cukor 28 dkg
finomliszt 22 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
tej 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
cukor 3 ek
tej 3 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
porcukor 4 ek
vaj 20 dkg
vajkaramella 3 dkg
habtejszín 300 ml
vajkaramella 2 dkg
cukor 2 ek