r
Nosalty Logó

Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal

NS
Szilvás-mascarponés sütemény karamell bevonattal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1265
Kalória
22.4g
Fehérje
105g
Szénhidrát
85.9g
Zsír
149.4g
Víz
284.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
60.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamell

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    515.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6369.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2611 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    630 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    273 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 7580 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőporral, vajjal, cukorral, vaníliás cukorral és a tojással alaposan elkeverjük, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
  3. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
  4. Kibéleljük vele a tésztát, villával kicsit megszurkáljuk, majd 200 fokon kb. 10 percig (elő)sütjük.
  5. 10 perc elteltével kivesszük, és kicsit hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A szilvákat megmossuk, elfelezzük majd negyedeljük.
  2. Összekeverjük a barna cukorral és a zsemlemorzsával.
  3. A mascarponét, a creme fraiche-al, cukorral, tojással, vaníliás cukorral, pudingporral és a reszelt citromhéjjal jól összekeverjük.
  4. A mascarponés krémet összedolgozzuk az előzőleg elkészített szilvával, majd az egészet beleöntjük az elősütött formába.
  5. 175 fokon, egy órán keresztül sütjük.

Karamell

  1. A diót nagyobb darabokra tördeljük.
  2. A cukrot aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és a diót.
  4. A süteményünk tetejére öntjük, majd 5 percre még az egészet visszatoljuk a sütőbe.
  5. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tökéletes sütemény egy vasárnapi kávéhoz. :)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...