r
Nosalty Logó

Körtekrémes-karamellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Körtekrémes-karamellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 902 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 4513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Összesen 148 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 902 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4317.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 4513 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal és a langyos vízzel összekeverjük. Ebbe beleszórjuk a sütőporos, kakaós lisztet, és jól eldolgozzuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a lisztes masszába forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  2. A körtekrémhez a körtéket meghámozzuk, majd a vízben a cukorral, vaníliás cukorral és citromlével felfőzzük. Mikor megpuhult kissé, akkor levesszük a tűzről, és turmixgépben összeturmixoljuk. Ehhez a krémhez kézi habverővel hozzákeverjük a zselatin felét. A tejszínből a maradék zselatinnal, és a habfixálóval kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle a torta díszítéséhez. A maradékhoz keverjük a már teljesen kihűlt körtét.
  3. A karamellpudingból félreteszünk egy kanállal. A többiből pudingot főzünk a karamellkrémhez. Hagyjuk kihűlni. Ha hűlés közben nagyon sűrűsödne, akkor egy kis tejjel lehet lazítani.
  4. A karamellöntethez a cukrot feltesszük karamellizálni. Mikor már aranybarna a színe, akkor hozzátesszük a vajat. A félretett pudingport elkeverjük a tejben, majd ezt a cukorra öntjük. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, és kissé besűrűsödik.
  5. A tészta tetejére kerül a körtés krém, majd erre öntjük a karamellkrémet. Betesszük a hűtőbe. Mikor kicsit megdermedt, akkor az egész tortát bekenjük a megmaradt tejszínhabbal, és meglocsoljuk a karamellöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 18205
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húgom születésnapjára született ez a recept!!:):)

Hozzászólások

Méhecske

Ránéztem, és el vagyok ájulva, annyira guszta....!! Bele kellene harapnom...! Gratulálok, nagyon szép, és biztos annál is finomabb!

Törölt felhasználó

Jajj, hát nagyon örülök, hogy ennyire tetszik :):)!!! És köszi szépen!! Tényleg fincsi, érdemes megsütni :):)

ildiko1954@freemail.hu

miert nemtudom en ezt a receptet elmenteni a receptkonyvembe?!nagyon szerettemvolna ,mert finomnak talalom .

ildiko1954@freemail.hu

elnezest , mosmar sikerult! koszonom!

Törölt felhasználó

Örülök :)!!

Törölt felhasználó

Szia, most készítettem el. Viszonylag egyszer? és a kis nyalakodások alapján nagyon nagyon finom is lesz. De nekem egy dolog nem sikerült. Mégpedig a pudingra rákenni a tejszínt. Látom, hogy kivitelezhet?, mivel neked sikerül. De hogy? :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy nekifogtál :)! Hát azzal kicsit én is megbajlódtam, hogy ne maszatoljam el a puding tetejét. Ahol meg sikerült, ott tettem még rá habot :)! Egyébként én egy teljesen egyszer? késsel kentem. Remélem azért sikerül, és az íze biztos kárpótolni fog :)!!!

Törölt felhasználó

Igen, tényleg nagyon finom lett! Majd legközelebb megpróbálom ügyesebben:) Köszi! Ja és a tészta az egyszer?en Isteni, minden tortához ezt fogom alkalmazni amihez illik! :)

Törölt felhasználó

Biztos vagyok benne, hogy következ? alkalommal a krém kenése is jobban fog menni!!! És igaz, ez egy díjnyertes tészta, én rengeteg sütihez használom :)!! További jó sütögetést Neked:)!

kelemen erzsebet

Mai nap van rá alkalom, hogy szülinapra elkészítsem. Már a h?t?ben várja az esti premiert, nagyon jól néz ki. A krémek is nagyon finomak voltak úgy külön-külön is. Remélem az összhatás is ilyen lesz. Annyit változtattam rajta, hogy a díszítésre szánt tejszínt belekevertem a karamell pudingba, mert egyébként nem tudtam volna szépen elkenni a körtehabon. Nem vált kárára! Ugyanolyan légiesen könny? krém lett, mint a körtehab. A díszítést meg 2 dl külön felvert Hulalával oldottam meg. Remélem sikere lesz!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy neki fogtál ennek a receptnek! Jól hangzik, hogy a két krémet összekeverted, biztos fincsi lett ezzel a változattal is :):)!! További jó sütögetést!!

Törölt felhasználó

Mekkora tortaformát használtál?

Törölt felhasználó

Szia! A tortaformámnak 24 cm az átmér?je, ami nagyjából 20 szeletes.

Törölt felhasználó

Nagyon finom!! Tényleg ajánlom mindenkinek.. :)

Törölt felhasználó

Köszi szépen! Örülök, hogy ízlett :) :) !! Kinga

Törölt felhasználó

Nagyon "finomnak" néz ki, ezért úgy döntöttem ma megsütöm. Remélem sikerülni fog!

Törölt felhasználó

Szió! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Remélem sikerült megsütni és ízlett :) ! Kinga

zizilezi

Ez isteni finom! Könny?, és a tészta is lágy! Sajnos nekem a puding nem akart s?r?södni, így tettem bele egy pici zselatin port, így olyan jól megkötött, hogy gyönyör?en lehetett a tetejére rátenni a tejszínt. Hulala helyett pedig cukrászhabot használtam, nálam az jobban bevált. Biztos nem esik össze. :) De nem is lenne rá ideje! :)

Törölt felhasználó

Köszi szépen! Örülök, hogy a kis változtatásokkal is ízlett a sütemény, és ilyen gyorsan elfogyott :) ! További jó sütögetést! Kinga

Szeva

Nagyon finom, üdít? volt a torta. Egyszer?sítettem: Mindig van körtepüré (oldalamon) a polcon, és adtam hozzá 1-2 ek. lemon curdot. (A mit kezdjek vele citromokból szoktam készíteni.) A tetejére nem tettem habot, hanem fehér marcipánt reszeltem rá tálalás el?tt. A csokoládé tilalom miatt pedig mandulás lett az alap. Szóval tökéletes párosítás mandula-körte-karamell-marcipán. Köszönöm az ötletet! Éva

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon örülök, hogy tetszett a receptem! Igazán jól hangzanak a változtatásaid, ezt az ízkombinációt én is ki fogom próbálni :) :) ! Jó sütögetést! Kinga

Tobzoska

Ez a legkedvencebb tortám! Kezd? szakácsként el?ször nagyon nehéznek láttam, de sokkal egyszer?bb elkészíteni, mint hittem, és isteni finom lett! Annak a körtekrémnek az illata parfüm lehetne!

Hozzávalók

A tésztához

A tortaforma előkészítéséhez

A körtekrémhez

A karamellkrémhez

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek