r
Nosalty Logó

Tejkaramellás-diós torta

Angela_F.
Tejkaramellás-diós torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

458
Kalória
10.3g
Fehérje
47g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
19g
Víz
34.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
34.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1628 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

  1. Dulce de Leche krém: Gyorsabb: A tubusos sűrített tejet egy befőttesüvegbe öntjük át, és lezárva egy lábasba tesszük, vízzel felöntjük, hogy ellepje. (A konzerv sűrített tejet nem szükséges befőttesüvegbe önteni, egyenesen mehet a vízfürdőbe.) 2 órán át főzzük alacsony lángon - ne forraljuk! Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
  2. Olcsóbb: Házi sűrített tej elkészíthető kb. 40 perc alatt, és jóval pénztárcakímélőbb, csak cukor és tej kell hozzá. Ez esetben az 1 L tejet 310 g cukorral összemelegítjük, majd főzzük folyamatosan kevergetve, ameddig besűrűsödve felére nem redukálódik, és krémes-sárgás színt kap. A krémet hagyjuk hűlni (hogy ne pattanjon el az üveg), majd befőttesüvegbe töltjük, és ugyanúgy, mint a konzervet, lábasban 2 óráig főzzük bő vízben.
  3. Amikor a 2 óra lejárt, távolítsuk el kesztyűvel a fazékból, fontos hogy hagyjuk a sűrített tejet kihűlni, különben kifuthat, megégethetjük magunkat. Amikor szobahőmérsékletűre kihűlt, kiszedjük egy tálba (ekkor már gyönyörű karamell színe van), és a szintén szobahőmérsékletű, puha vajjal elkeverjük.
  4. A kihűlt krémmel kenjük meg egyesével vékonyan az ostyalapokat és szórjuk meg a darált dióval. (A diót ízlés szerint lehet kisebb vagy nagyobb darabokra vágni/darálni, és helyettesíthető pekándióval is).
  5. A torta tetejét is kenjük és szórjuk meg, valamint tegyünk fél vagy negyed diódarabokat díszítésként. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

A Dulce de Leche egy Latin Amerikából (sokat szerint Argentínából) származó mennyei tejkaramellakrém. A krémet főzési folyamat közben megbolondíthatjuk vanília rúdból kikapart magvakkal, vanília aromával vagy vaníliás cukorral is. A kész, esetleg kimaradt tejkaramellát sokan használják fel kenyéren, nutella helyett, vagy palacsintát tölteni is tökéletes.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...