Nosalty Logó

Tejkaramellás-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angela_F.
Tejkaramellás-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 458 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3657 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 429 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 458 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1628 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3657 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 429 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dulce de Leche krém: Gyorsabb: A tubusos sűrített tejet egy befőttesüvegbe öntjük át, és lezárva egy lábasba tesszük, vízzel felöntjük, hogy ellepje. (A konzerv sűrített tejet nem szükséges befőttesüvegbe önteni, egyenesen mehet a vízfürdőbe.) 2 órán át főzzük alacsony lángon - ne forraljuk! Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
  2. Olcsóbb: Házi sűrített tej elkészíthető kb. 40 perc alatt, és jóval pénztárcakímélőbb, csak cukor és tej kell hozzá. Ez esetben az 1 L tejet 310 g cukorral összemelegítjük, majd főzzük folyamatosan kevergetve, ameddig besűrűsödve felére nem redukálódik, és krémes-sárgás színt kap. A krémet hagyjuk hűlni (hogy ne pattanjon el az üveg), majd befőttesüvegbe töltjük, és ugyanúgy, mint a konzervet, lábasban 2 óráig főzzük bő vízben.
  3. Amikor a 2 óra lejárt, távolítsuk el kesztyűvel a fazékból, fontos hogy hagyjuk a sűrített tejet kihűlni, különben kifuthat, megégethetjük magunkat. Amikor szobahőmérsékletűre kihűlt, kiszedjük egy tálba (ekkor már gyönyörű karamell színe van), és a szintén szobahőmérsékletű, puha vajjal elkeverjük.
  4. A kihűlt krémmel kenjük meg egyesével vékonyan az ostyalapokat és szórjuk meg a darált dióval. (A diót ízlés szerint lehet kisebb vagy nagyobb darabokra vágni/darálni, és helyettesíthető pekándióval is).
  5. A torta tetejét is kenjük és szórjuk meg, valamint tegyünk fél vagy negyed diódarabokat díszítésként. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 2651
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 01.

Ajánló

Tokaji aszú

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angela_F. 1 recept

A Dulce de Leche egy Latin Amerikából (sokat szerint Argentínából) származó mennyei tejkaramellakrém. A krémet főzési folyamat közben megbolondíthatjuk vanília rúdból kikapart magvakkal, vanília aromával vagy vaníliás cukorral is. A kész, esetleg kimaradt tejkaramellát sokan használják fel kenyéren, nutella helyett, vagy palacsintát tölteni is tökéletes.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek