r
Nosalty Logó

Tejkaramellás-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angela_F.
Tejkaramellás-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1628 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dulce de Leche krém: Gyorsabb: A tubusos sűrített tejet egy befőttesüvegbe öntjük át, és lezárva egy lábasba tesszük, vízzel felöntjük, hogy ellepje. (A konzerv sűrített tejet nem szükséges befőttesüvegbe önteni, egyenesen mehet a vízfürdőbe.) 2 órán át főzzük alacsony lángon - ne forraljuk! Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
  2. Olcsóbb: Házi sűrített tej elkészíthető kb. 40 perc alatt, és jóval pénztárcakímélőbb, csak cukor és tej kell hozzá. Ez esetben az 1 L tejet 310 g cukorral összemelegítjük, majd főzzük folyamatosan kevergetve, ameddig besűrűsödve felére nem redukálódik, és krémes-sárgás színt kap. A krémet hagyjuk hűlni (hogy ne pattanjon el az üveg), majd befőttesüvegbe töltjük, és ugyanúgy, mint a konzervet, lábasban 2 óráig főzzük bő vízben.
  3. Amikor a 2 óra lejárt, távolítsuk el kesztyűvel a fazékból, fontos hogy hagyjuk a sűrített tejet kihűlni, különben kifuthat, megégethetjük magunkat. Amikor szobahőmérsékletűre kihűlt, kiszedjük egy tálba (ekkor már gyönyörű karamell színe van), és a szintén szobahőmérsékletű, puha vajjal elkeverjük.
  4. A kihűlt krémmel kenjük meg egyesével vékonyan az ostyalapokat és szórjuk meg a darált dióval. (A diót ízlés szerint lehet kisebb vagy nagyobb darabokra vágni/darálni, és helyettesíthető pekándióval is).
  5. A torta tetejét is kenjük és szórjuk meg, valamint tegyünk fél vagy negyed diódarabokat díszítésként. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3522
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 01.

Ajánló

Tokaji aszú

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejkaramellás-diós torta
Angela_F. 1 recept

A Dulce de Leche egy Latin Amerikából (sokat szerint Argentínából) származó mennyei tejkaramellakrém. A krémet főzési folyamat közben megbolondíthatjuk vanília rúdból kikapart magvakkal, vanília aromával vagy vaníliás cukorral is. A kész, esetleg kimaradt tejkaramellát sokan használják fel kenyéren, nutella helyett, vagy palacsintát tölteni is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?