r
Nosalty Logó

Karamellkrémes piskótaalagút

Iluska
Karamellkrémes piskótaalagút
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Karamellás krém

824
Kalória
10.1g
Fehérje
78.5g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
49g
Víz
194g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
42.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Összesen 4122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    392.3 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk a tésztát, kb. 25x35 cm-es nagyságban. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon megsütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Miután kihűlt, kiszabjuk a formába, aminek a belsejébe 15 cm-es, amivel befedjük az 10 cm-es darabnak kell lennie(egy őzgerincforma ekkora).
  4. Folpackkal kibéleljük az őzgerincet. Beletesszük a forma belsejébe a kiszabott tésztát, megtöltjük a krémmel,(tegyünk félre a díszítéshez keveset)és a tetejére babapiskótákat rakunk egymás mögé, egy sorban. Majd végül befedjük a lappal. Hűtőbe tesszük pár órára.
  5. Egy tálat teszünk a tetejére, és átfordítjuk rá a sütit. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat!!!

Karamellás krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük, és lassú tűznél besűrítjük.
  2. Amikor már csak langyos, ekkor hozzátesszük a vajat, amivel jó krémessé keverjük. Gépi mixerrel könnyebb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

Lányomékat vártam, mikor ezt a desszertet készítettem. Nagyon tetszett mind a kinézete, mind az íze is .Én meg csak örültem, hogy falatozzák..... :-)))

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek