r
Nosalty Logó

Karamellkrémes piskótaalagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karamellkrémes piskótaalagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Összesen 4122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.3 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk a tésztát, kb. 25x35 cm-es nagyságban. Előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon megsütjük kb. 10 perc alatt.
  3. Miután kihűlt, kiszabjuk a formába, aminek a belsejébe 15 cm-es, amivel befedjük az 10 cm-es darabnak kell lennie(egy őzgerincforma ekkora).
  4. Folpackkal kibéleljük az őzgerincet. Beletesszük a forma belsejébe a kiszabott tésztát, megtöltjük a krémmel,(tegyünk félre a díszítéshez keveset)és a tetejére babapiskótákat rakunk egymás mögé, egy sorban. Majd végül befedjük a lappal. Hűtőbe tesszük pár órára.
  5. Egy tálat teszünk a tetejére, és átfordítjuk rá a sütit. Tetszés szerint díszítjük. Jó étvágyat!!!

Karamellás krém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük, és lassú tűznél besűrítjük.
  2. Amikor már csak langyos, ekkor hozzátesszük a vajat, amivel jó krémessé keverjük. Gépi mixerrel könnyebb!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4041
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 02.

Ajánló

A sütemény töltését akkor kezdjük csak el, mikor jó hideg már a krém!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányomékat vártam, mikor ezt a desszertet készítettem. Nagyon tetszett mind a kinézete, mind az íze is .Én meg csak örültem, hogy falatozzák..... :-)))

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Karamellás krém

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek