r
Nosalty Logó

Karamelles baracktorta

Angie-30
Karamelles baracktorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

733
Kalória
16.3g
Fehérje
116.6g
Szénhidrát
18.5g
Zsír
237.8g
Víz
108g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
72.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3664 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    237.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2744.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    582.8 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1328 micro
  • β-crypt
    562 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3664 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet. Olajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és 200 fokon 20-25 percet sütjük.
  2. A cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a tejet és megfőzzük a pudingot.
  3. A barackokat kisebb szeletekre vágjuk, leöntjük a rummal.
  4. A zselatint készítsük el az utasítás szerint, a tejszínhabport keverjük habosra az ásványvízzel, majd keverjük bele a megolvasztott zselatint.
  5. Amikor a puding meghűlt, keverjük bele a habot és a barackot, öntsük a tésztára, tegyük hűtőszekrénybe 2-3 órára, majd díszítsük barackgerezdekkel, tegyük vissza a hidegre akár 1 éjszakára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26

Nagyon finom, egy régebbi újságban találtam a receptet, amit kicsit átalakítottam.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...