r
Nosalty Logó

Karamellás körtés torta mogyorós piskótán

NS
Karamellás körtés torta mogyorós piskótán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A piskótához

326
Kalória
7.9g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
14.8g
Zsír
45.3g
Víz
132.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
29.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 3934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A piskótához

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3993.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    502.1 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    543.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    333 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2025 micro
Összesen 3934 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tojássárgáját a négy evőkanál cukorral kicsit habosítjuk, lehetőleg valamilyen hőálló tálban.
  2. A zselatint hatszoros mennyiségű hideg vízben beáztatjuk.
  3. A 10 dkg cukorból egy lábasban karamellt készítünk.
  4. Közben megmelegítjük a tejet, majd amikor világosbarna a karamell, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleöntjük a meleg tejet.
  5. Miután ezt egyneműre kavartuk, ráöntjük a tojásra, elkeverjük, visszaöntjük a lábasba, és addig főzzük, amíg pudingszerű állaga nem lesz. Ilyenkor belekeverjük a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük.
  7. A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és egy pár percet főzzük, ha kemény.
  8. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
  9. A tésztához a tojásokat 4 evőkanál vízzel, a cukorral, egy csipet sóval kb. 10 percig keverjük (ha van, kézi robotgép keverőspiráljával). Összekeverjük a mogyorót, a lisztet, a keményítőt, és a krémbe dolgozzuk.
  10. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.
  11. Amikor kihűlt, kétfelé vágjuk a tortát, visszatesszük rá a keretet, és az egyik felét megkenjük a karamellás krémmel, majd beborítjuk a körtével, ezt szintén karamellás krémmel betakarjuk, rákenjük a felvert tejszínhabot, és rárakjuk a tortalapot. Én ezt este készítettem, beraktam a hűtőbe, és másnap reggel levettem a keretet.
  12. Szintén karamellás krémmel körbevonjuk a tortát, majd fondant masszával takarjuk, és díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Anyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, egyedi elképzelésem alapján. A mogyorót ősszel a lányaim szedték a kertben lévő fáról, jó móka volt megtörni, mire összejött a 10 dkg. :) Nagy sikert aratott, elkészítem máskor is.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek