Nosalty Logó

Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortához

A karamellszószhoz

Összesen 1170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortához

A karamellszószhoz

Összesen 7007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortához

A karamellszószhoz

Összesen 304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1170 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    454.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 7007 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A karamellszószhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A tortaformát kikenjük vajjal, és kibéleljük sütőpapírral.
  2. A kekszet összemorzsoljuk, a vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük őket.
  3. A tortaformába simítjuk, elegyengetjük, és kb 10 percig 180 fokon sütjük.
  4. Összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, és felváltva a keményítővel, határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
  5. A tortaformába öntjük a masszát a kekszalapra, és 180 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha már rezgős, nem folyós, és a teteje is megbarnult picit, akkor már jó. Hideg helyen kihűtjük.
  6. Pár óra hűtés után elkészítjük a karamellszószt. A vizet és a cukrot kis lábosban összekeverjük a citromlével, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután megkaramellizáljuk.
  7. Amikor már bugyog, a tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt óvatosan (lehet habverővel is, vigyázva, hogy ne csapjon ki), és pár perc alatt visszaforraljuk.
  8. A kesudiót mozsárban apróra őröljük.
  9. Ha a torta kihűlt, akkor óvatosan egyenletesen ráöntjüka karamellszószt, és megszórjuka kesudióval. Mehet vissza a hidegbe, pár óra hűtés után fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9849
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Ajánló

Karamell-elleneseknek áfonyaszósszal is isteni :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsófi.M 39 recept

Régebben nem szerettem a savanyúbb sajtkrémeket, a natúr joghurttal pedig egyszerűen ki lehetett kergetni a világból. Az édes túróval még most is :) Aztán egyszer csak elkapott a gépszíj - találtam egy szimpi sajttorta-receptet, és örökre elcsábultam. Ez a mostani egy eredeti amerikai recept magyarítása és olcsósítása, kiadós és finom :)

Hozzászólások

Jmile

Csudi finomnak látszik, kipróbálom...

Bamboza

Eszméletlenül finom lett! Nagy kedvencem a sajttorta, és azt hiszem, most egy ideig ez a fajta fogja jelenteni A Sajttortát.. :) Köszönet érte!

Wendy

Nagyon jó recept én is elkészítettem, olyan lett pont, mint a képen. A vajas kekeszes alaphoz nekem elég volt 7 perc, egyébként majdnem megégett. A sütésnél figyelni kell, mert nekem 20 perc után barnulni kezdett a teteje ezért alufóliával letakartam, így kb. 45 perc alatt sült meg nagyon jó állagúra. A tortát én diabetikusan készítettem, cukor helyett eritrittel. A karamellt persze cukorral, mert más édesít? nem karamellizálódik. A tortára nem tettem karamellszószt, csak külön, aki akrat öntött rá:-) Szóval szuper recept, pontos leírás, köszi szépen! Wendy

Hozzávalók

A tortához

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek