Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta

Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta
Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben nem szerettem a savanyúbb sajtkrémeket, a natúr joghurttal pedig egyszerűen ki lehetett kergetni a világból. Az édes túróval még most is :) Aztán egyszer csak elkapott a gépszíj - találtam egy szimpi sajttorta-receptet, és örökre elcsábultam. Ez a mostani egy eredeti amerikai recept magyarítása és olcsósítása, kiadós és finom :)

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A karamellszószhoz

ajánlat

Karamell-elleneseknek áfonyaszósszal is isteni :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformát kikenjük vajjal, és kibéleljük sütőpapírral. 
  2. A kekszet összemorzsoljuk, a vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük őket.
  3. A tortaformába simítjuk, elegyengetjük, és kb 10 percig 180 fokon sütjük.
  4. Összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, és felváltva a keményítővel, határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
  5. A tortaformába öntjük a masszát a kekszalapra, és 180 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha már rezgős, nem folyós, és a teteje is megbarnult picit, akkor már jó. Hideg helyen kihűtjük.
  6. Pár óra hűtés után elkészítjük a karamellszószt. A vizet és a cukrot kis lábosban összekeverjük a citromlével, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután megkaramellizáljuk.
  7. Amikor már bugyog, a tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt óvatosan (lehet habverővel is, vigyázva, hogy ne csapjon ki), és pár perc alatt visszaforraljuk.
  8. A kesudiót mozsárban apróra őröljük. 
  9. Ha a torta kihűlt, akkor óvatosan egyenletesen ráöntjük a karamellszószt, és megszórjuk a kesudióval. Mehet vissza a hidegbe, pár óra hűtés után fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 162
elküldve: 8
receptkönyvben: 130
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
receptverseny: 2. Haas Receptverseny, Somat GOLD torta receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellszószos sült sajttorta, kekszalapú sajttorta, kesudiós sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aneg
Wendy / aneg Fri, 2015-03-06 21:53

Nagyon jó recept én is elkészítettem, olyan lett pont, mint a képen. A vajas kekeszes alaphoz nekem elég volt 7 perc, egyébként majdnem megégett. A sütésnél figyelni kell, mert nekem 20 perc után barnulni kezdett a teteje ezért alufóliával letakartam, így kb. 45 perc alatt sült meg nagyon jó állagúra. A tortát én diabetikusan készítettem, cukor helyett eritrittel. A karamellt persze cukorral, mert más édesítő nem karamellizálódik. A tortára nem tettem karamellszószt, csak külön, aki akrat öntött rá:-) Szóval szuper recept, pontos leírás, köszi szépen!
Wendy

Bamboza
Bamboza Sat, 2014-11-15 12:56

Eszméletlenül finom lett!
Nagy kedvencem a sajttorta, és azt hiszem, most egy ideig ez a fajta fogja jelenteni A Sajttortát.. :) Köszönet érte!

1168
zabkeksz 21.5 dkg
vaj 7.5 dkg
krémsajt 75 dkg
tejföl 20 dkg
barna cukor 23 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
vaj 1 ek
víz 0.6 dl
cukor 17.5 dkg
habtejszín 2.5 dl
citromlé 0.5 kk
kesudió 7 dkg