r
Nosalty Logó

Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi.M
Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortához

A karamellszószhoz

Összesen 1170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortához

A karamellszószhoz

Összesen 7007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tortához

A karamellszószhoz

Összesen 304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    454.9 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.9 g
  • Cukor
    476 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 7007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tortához

A karamellszószhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A tortaformát kikenjük vajjal, és kibéleljük sütőpapírral.
  2. A kekszet összemorzsoljuk, a vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük őket.
  3. A tortaformába simítjuk, elegyengetjük, és kb 10 percig 180 fokon sütjük.
  4. Összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, és felváltva a keményítővel, határozott mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
  5. A tortaformába öntjük a masszát a kekszalapra, és 180 fokos sütőben 50-55 percig sütjük. Ha már rezgős, nem folyós, és a teteje is megbarnult picit, akkor már jó. Hideg helyen kihűtjük.
  6. Pár óra hűtés után elkészítjük a karamellszószt. A vizet és a cukrot kis lábosban összekeverjük a citromlével, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem olvad. Ezután megkaramellizáljuk.
  7. Amikor már bugyog, a tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínt óvatosan (lehet habverővel is, vigyázva, hogy ne csapjon ki), és pár perc alatt visszaforraljuk.
  8. A kesudiót mozsárban apróra őröljük.
  9. Ha a torta kihűlt, akkor óvatosan egyenletesen ráöntjüka karamellszószt, és megszórjuka kesudióval. Mehet vissza a hidegbe, pár óra hűtés után fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10600
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Ajánló

Karamell-elleneseknek áfonyaszósszal is isteni :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-kesudiós amerikai sajttorta
Zsófi.M 39 recept

Régebben nem szerettem a savanyúbb sajtkrémeket, a natúr joghurttal pedig egyszerűen ki lehetett kergetni a világból. Az édes túróval még most is :) Aztán egyszer csak elkapott a gépszíj - találtam egy szimpi sajttorta-receptet, és örökre elcsábultam. Ez a mostani egy eredeti amerikai recept magyarítása és olcsósítása, kiadós és finom :)

Hozzávalók

A tortához

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!