Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábés-krumplis tócsni

Karalábés-krumplis tócsni
Karalábés-krumplis tócsni
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok krumplink volt a pincében, és már jött az újkrumpli szezon. Gyorsan fel kellett dolgozni és a hűtőben ott árválkodott pár karalábé... Karalábé helyett próbáltam cukkinivel is. Nem volt annyira finom, mint a karalábés, és sütés közben szétesett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Sózzuk, beletesszük az összetört fokhagymát, petrezselymet, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, és tésztás lesz.
  3. Kanállal forró olajba szaggatjuk.
  4. Mindkét felét pirosra sütjük.
  5. Közben elkészítjük a mártogatóst: tejföl, összevágott snidling, citromlé, só, fehérbors.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 009
elküldve: 5
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

TataiEliz

Mióta szakács: 2012.05.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

családkedvence karalábés krumplis tócsni, tócsni, karalábés lapcsánka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

616
karalábé 25 dkg
burgonya 25 dkg
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 2 dl
citromlé 1 teáskanál
snidling 0.5 csokor
fehér bors 0 ízlés szerint