Nosalty Logó

Hagymás töktócsni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judy
Hagymás töktócsni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 497 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1490 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4963 micro
Összesen 497 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    103 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14890 micro
Összesen 1490 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, belsejét kiszedjük, a húsát legyaluljuk. Besózzuk, és 5 percig állni hagyjuk. A levét utána kinyomkodjuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. A sózott tökhöz hozzáadjuk a tojást, a hagymát, a lereszelt fokhagymát, a felvert tojásokat, a tejet és a lisztet. Sűrű palacsintatésztát készítünk. Szükség szerint adunk még hozzá tejet vagy lisztet.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük, és 10 percig pihentetjük.
  5. Kiolajozott palacsintasütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13769
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Kefírrel vagy tartármártással tálaljuk. Köretnek húsok mellé is ajánlom! Párolt csirkemellel, sertéspörkölttel töltve is kiváló!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az első tócsnit kisütés után mindig kóstoljuk meg, és szükség szerint fűszerezzük!

Hozzászólások

Judy

Bármilyen zöldséggel készíthet?, s?t vegyesen is.

Jolimami

Kedves Judy! Nagyon tetszik a recept, guszta és biztos finom is. Egyszer csináltam hasonló alapanyagokból tökpuffancsot, de annyira spriccelt sütés közben, hogy azóta nem sütöttem meg, bár finom volt. Ki kellett festeni utána a konyhát. Ez nem spriccel annyira? Üdv: Éva

Adite

Megcsináltam, de valamiért félresikerült. S?r? tésztát készítettem, vagy másfél deci tej belement, meg amennyi lisztet kívánt, de a leve amúgy is eresztett végig, míg sütögettem. A gond az volt, hogy nem tudtam ilyen szép vékony palacsintákat sütni, talán túl durvára gyalultam, nem tudom, de így alig sült át a palisüt?ben, kívül megpirult az olajon, belül nyers, pedig lassú lángon próbálkoztam. Látványra és ízre is olyan lett, mint egy hagymás-cukkinis rántotta. És valami meg is keseredett benne. Többször átolvastam a receptet, mindent a leírtak szerint tettem, fogalmam sincs, minek lehet keser? utóíze. Megégett a fokhagyma?! Nem tudom. Sajnálom, mert a recept jónak t?nik, a képen gyönyör?ek a palik, de nekem csak vastag rántotta sikeredett :( Ha van ötleted, hogy mire figyeljek, mit hibázhattam, áruld el, kérlek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek