Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karaj krémsajtos krumplival

Karaj krémsajtos krumplival
Karaj krémsajtos krumplival
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Meglepetés Sütés & főzés c. újságban találtam. Kicsit megváltoztattam az összetevőket, a saját ízlésem szerint.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mellé vegyes savanyúságot kínáltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, leszárított karajt kiklopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és min. 30 percig pácoljuk.
  2. Ezután egy serpenyőbe olajat öntünk, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük.
  3. A burgonyákat kicsi kockákra daraboljuk, majd sós vízben megfőzzük.
  4. A megfőtt kockákat tálba tesszük, összekeverjük a krémsajttal és a felaprított lilahagymával.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Adhatunk hozzá oregánót vagy petrezselymet is)
  6. A hússzeleteket tepsibe tesszük, ráhalmozunk a krémsajtos krumpliból, és a tetejükre helyezünk egy-egy szelet mozzarellát.
  7. 180 fokos sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 49 854
elküldve: 19
receptkönyvben: 954
elkészítve: 50/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Julcsi

Mióta szakács: 2009.04.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott karaj, burgonyás-sajtos karaj, tepsiben sült karaj krémsajtos-lilahagymás burgonyával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabo2
gabo2 Wed, 2014-02-05 14:52

Most tettem a sütőbe, istenien néz ki és egy kicsit kostólgattam is, szerintem finomra sikeredett. Annyit változtattam, hogy a husikat pici lisztbe forgattam és csináltam neki egy kis kérget. :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Sun, 2012-12-30 17:17

Köszönöm ezt a finom ételreceptet kis családom nevében is!! :D
Boldog új évet kívánok! :D

fenyoagi82
fenyoagi82 Sat, 2012-08-11 12:58

Ma megcsináltam ebèdre ès nagyon finom lett. Mivel elfelejtettem lilahagymát venni, 3 gerezd zúzott fokhagymát ès 1 kis petrezselyemet használtam helyette. De legközelebb lilahagymával csinálom, mert a párom azt nagyon szereti. Egyszerű ès gyorsan elkèszíthető, èn az ilyen recepteket szeretem :-)

julia.presley
Julcsi / julia.presley Mon, 2011-09-05 09:39

Kedves manna!

Amennyiben megsütöd előtte a húst serpenyőben, és úgy halmozod rá a megfőtt krumplit és sajtot, akkor nem szükséges letakarni, mert csak a sajt pirulásáig kell sütni.

Ha nem sütöd át teljesen a húst, mert sütőben szeretnéd sütni, akkor érdemes letakarni az elkészülésig és a végén rápirítani a sajtot.

Üdv, Julcsi

manna113
manna113 Fri, 2011-10-28 09:44

Kedves Julcsi!
Kösz a valaszt, vasarnapi ebedünk ez lesz. :))
Szep hetveget! Ildiko

Nyuszifüles
Nyuszifüles Mon, 2011-05-02 11:34

Egyetértek! Én is teljesen el voltam ájulva az eredménytől :)
És még egyszerű is elkészíteni.
Köszönet érte!
Üdv, Nyuszifüles

szneki
Szneki / szneki Mon, 2010-12-13 14:18

Kedves Julcsi!

Tegnap elkészítettem a receptedet,ez valami mennyei, nagyon nagyon finom!Párom is nagyon dicsérte!

Üdv.:Zsuzsi

692
sertés rövidkaraj 50 dkg
olasz fűszerkeverék 0 ízlés szerint
burgonya 5 közepes db
krémsajt 10 dkg
lila hagyma 1 közepes db
mozzarella 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl