r
Nosalty Logó

Karaj krémsajtos krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Julcsi
Karaj krémsajtos krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 692 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2077 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 692 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2077 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, leszárított karajt kiklopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és min. 30 percig pácoljuk.
  2. Ezután egy serpenyőbe olajat öntünk, és a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük.
  3. A burgonyákat kicsi kockákra daraboljuk, majd sós vízben megfőzzük.
  4. A megfőtt kockákat tálba tesszük, összekeverjük a krémsajttal és a felaprított lilahagymával.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Adhatunk hozzá oregánót vagy petrezselymet is)
  6. A hússzeleteket tepsibe tesszük, ráhalmozunk a krémsajtos krumpliból, és a tetejükre helyezünk egy-egy szelet mozzarellát.
  7. 180 fokos sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 57364
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 12.

Ajánló

Mellé vegyes savanyúságot kínáltam.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karaj krémsajtos krumplival
Julcsi 4 recept

A receptet a Meglepetés Sütés & főzés c. újságban találtam. Kicsit megváltoztattam az összetevőket, a saját ízlésem szerint.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Kedves Julcsi! Tegnap elkészítettem a receptedet,ez valami mennyei, nagyon nagyon finom!Párom is nagyon dicsérte! Üdv.:Zsuzsi

Törölt felhasználó

Egyetértek! Én is teljesen el voltam ájulva az eredményt?l :) És még egyszer? is elkészíteni. Köszönet érte! Üdv, Nyuszifüles

manna113

Szia Julcsi! Alufoliäval letakarod? Köszi: manna113

Julcsi

Kedves manna! Amennyiben megsütöd el?tte a húst serpeny?ben, és úgy halmozod rá a megf?tt krumplit és sajtot, akkor nem szükséges letakarni, mert csak a sajt pirulásáig kell sütni. Ha nem sütöd át teljesen a húst, mert süt?ben szeretnéd sütni, akkor érdemes letakarni az elkészülésig és a végén rápirítani a sajtot. Üdv, Julcsi

manna113

Kedves Julcsi! Kösz a valaszt, vasarnapi ebedünk ez lesz. :)) Szep hetveget! Ildiko

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam ebèdre ès nagyon finom lett. Mivel elfelejtettem lilahagymát venni, 3 gerezd zúzott fokhagymát ès 1 kis petrezselyemet használtam helyette. De legközelebb lilahagymával csinálom, mert a párom azt nagyon szereti. Egyszer? ès gyorsan elkèszíthet?, èn az ilyen recepteket szeretem :-)

Rumiszivi

Köszönöm ezt a finom ételreceptet kis családom nevében is!! :D Boldog új évet kívánok! :D

gabo2

Most tettem a süt?be, istenien néz ki és egy kicsit kostólgattam is, szerintem finomra sikeredett. Annyit változtattam, hogy a husikat pici lisztbe forgattam és csináltam neki egy kis kérget. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek