r
Nosalty Logó

Orosházi sertéskaraj

Olaszné Anci
Orosházi sertéskaraj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

938
Kalória
60.7g
Fehérje
25g
Szénhidrát
65.3g
Zsír
268.2g
Víz
419.9g
Koleszterin
699.8mg
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 938 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7478.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1072.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 3753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk.
  2. Lisztben megforgatva, olajban szép világosra sütjük.
  3. Egy hőálló tálban szétterítjük.
  4. 4-5 ek olajat - amiben a hús sült - rálocsolunk a húsra.
  5. Egy tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Beleöntjük a tejfölt, a reszelt sajt felét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 tk ételízesítőt adunk hozzá. Habverővel jól összedolgozzuk.
  6. Ráöntjük a húsok tetejére,
  7. A reszelt sajt másik felét a tetejére terítjük.
  8. Előmelegített sütőbe tolva, rózsaszínűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25

Itt is egy rég elfelejtett receptről van szó, nagyon örültem, hogy eszembe jutott, nem kellett törnöm a fejem, hogy mi is legyen a vasárnapi ebéd! Csontleves után készítettem el, köret sem készült mellé, mert úgy döntött a család, hogy leves után elég lesz a hús. Mondtam is a férjemnek, hogy: Látod! - ezen is látszik, hogy öregszünk, mert már nem eszünk annyit, mint régen! Mosolyogva vettük tudomásul, és tényleg jóllaktunk!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek