r
Nosalty Logó

Orosházi sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Orosházi sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 938 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    261.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7478.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 3753 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sózzuk.
  2. Lisztben megforgatva, olajban szép világosra sütjük.
  3. Egy hőálló tálban szétterítjük.
  4. 4-5 ek olajat - amiben a hús sült - rálocsolunk a húsra.
  5. Egy tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Beleöntjük a tejfölt, a reszelt sajt felét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 1 tk ételízesítőt adunk hozzá. Habverővel jól összedolgozzuk.
  6. Ráöntjük a húsok tetejére,
  7. A reszelt sajt másik felét a tetejére terítjük.
  8. Előmelegített sütőbe tolva, rózsaszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23818
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Párolt rizst, sült burgonyát, burgonyapürét stb... Ízlés szerint adhatunk köretet hozzá. Jó étvágyat azoknak, akik elkészítik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Orosházi sertéskaraj
Olaszné Anci 191 recept

Itt is egy rég elfelejtett receptről van szó, nagyon örültem, hogy eszembe jutott, nem kellett törnöm a fejem, hogy mi is legyen a vasárnapi ebéd! Csontleves után készítettem el, köret sem készült mellé, mert úgy döntött a család, hogy leves után elég lesz a hús. Mondtam is a férjemnek, hogy: Látod! - ezen is látszik, hogy öregszünk, mert már nem eszünk annyit, mint régen! Mosolyogva vettük tudomásul, és tényleg jóllaktunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...