r
Nosalty Logó

Karácsonyi Stollen süti

Éva házias konyhája
Karácsonyi Stollen süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

659
Kalória
11.5g
Fehérje
81.4g
Szénhidrát
31g
Zsír
46.3g
Víz
113.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
51.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 7908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.1 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    372.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.8 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1623 mg
  • Vas
    517 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    3059 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    976.5 g
  • Cukor
    620 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 7908 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. A kandírozott citromot és narancsot vagy narancs héját apróra földaraboljuk. Egy botmixer alkalmas erre a célra. Majd 100 ml rumban megáztatjuk a mazsolával együtt, pár órát, de legjobb egy egész éjszakát.
  2. A darált mogyorót egy serpenyőben zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk /csak pár pillanatig/.
  3. A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha egy pár percre lefagyasztjuk, akkor könnyebb.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban, mogyorót, túrót, cukort, bourbon vanília cukort, tojásokat, vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és összedolgozzuk.
  5. A rumban megáztatott mazsolát és a kandírozott narancshéjat, citromot is a tésztához adjuk és a lereszelt marcipánt. A tésztába beledolgozzuk.
  6. A tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és egyenletesen eligazítjuk. 190 °C fokra előmelegített sütőben sütjük. Nekem ca. 35 perc alatt sült meg.
  7. Miután megsült a tészta, a vajat fölolvasztjuk, és egy ecset segítségével lekenjük vele a megsült tészta tetejét. Porcukorral még megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tetszés szerinti szeletekre fölszeleteljük
  8. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy német receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő sütemény. Ízeiben megtaláljuk a hagyományos Stollen kalács ízeit. Kb. egy hétig eltartható. Dobozban tárolva tovább is. Ezt a lehetőséget nekem még nem sikerült kipróbálnom, mert családomban gyorsan eltűnik a tálcáról. Pár nap után szaftosabb lesz az állaga, de frissen kisült állapotban is nagyon finom. Az a tipikus "nem lehet abbahagyni" sütemény.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek