r
Nosalty Logó

Karácsonyi puding kuglófformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Karácsonyi puding kuglófformában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    258.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    479 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 5288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 304 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöket egy közepes méretű tálba tesszük (a szilvát és a sárgabarackot javaslom apróbbra vágni). Ráöntünk fél decit a cherry brandyből, és a tej felét, összeforgatjuk a gyümölcsökkel, majd félretesszük egy-két órára.
  2. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, valamint a fűszerkeveréket, majd az egészet összeforgatjuk.
  3. Jöhetnek bele a tojások és az olvasztott vaj. Elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet és brandyt, és jól összedolgozzuk a tésztát.
  4. Hozzáadjuk a mandulapelyhet, az étcsokoládét, illetve a beáztatott aszalt gyümölcsöket, és az egészet alaposan összeforgatjuk.
  5. Tradicionális karácsonyi pudingos tál hiányában kivajazunk-lisztezünk egy kuglófformát, és beleöntjük a tésztát. Jól belenyomogatjuk, nehogy légbuborékok maradjanak.
  6. A kuglófforma tetejét alufóliával szorosan lefedjük, majd a formát egy magas falú tepsi közepébe helyezzük. A tepsi magasságának nagyjából feléig vizet öntünk, és a karácsonyi pudingot 170°C-os sütőbe tesszük, ahol 3-3,5 órát gőzöljük.
  7. A sütőből kivéve negyed órát pihenni hagyjuk, majd óvatosan kiborítjuk a pudingot a formából egy nagy tányérra. A tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk, és már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23965
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 21.

Ajánló

Fogyasszuk desszertként, tejes teával kísérve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi puding az angol ünnepek elmaradhatatlan kelléke, amit hagyományosan már hetekkel korábban elkészítettek, és aminek tésztájába gyakran ezüst pénzérméket rejtettek, melyek megtalálása szerencsét jelentett. Ez most egy szigorúan érme nélküli, metszőfogbarát verzió - karácsonyi pudingforma helyett kuglófformában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...