Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Menta parfé

Menta parfé
Menta parfé
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most friss mentalevelekkel, eperrel és After Eight csokoládélapocskákkal tálaltam, de tálalhatjuk csokoládészósszal leöntve. A parfé masszához keverhetünk keserű csokoládéforgácsot is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a mentalevelekkel felfőzzük, levesszük a tűzről, kb. 30 percig lefedve állni hagyjuk, majd átszűrjük, a leveleket enyhén ki is nyomkodjuk, éjszakára hűtőbe tesszük. 
  2. A tojások sárgáját a tojással és a cukorral gőzfürdőben, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt habosra keverjük. Kivesszük, és tovább keverjük, míg kihűl.
  3. A mentás-tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáskrémhez.
  4. A parfé krémet 4-5 pudingformába öntjük. Fóliával lefedjük, és legalább 8 órára a fagyasztóba tesszük.
  5. 10-15 perccel a tálalás előtt a parfét kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, és tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 304
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyitorta, fagyikehely, gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, házi fagyi, karamellfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

parfé mentával, mentás parfé, menta fagyi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
habtejszín 250 g
menta 25 g
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
cukor 125 g