r
Nosalty Logó

Csokoládéparfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládéparfé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 3247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

  1. A csokoládét lereszeljük, és 4 dl tejszínt habbá verünk.
  2. 2 dl tejszínből a 3 tojássárgájával, reszelt csokoládéval, vaníliával, a cukorral forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot.
  3. A masszátfolpackkal kibélelt őzgerinc-formába töltjük, és mélyhűtőben 3-4 órahosszát fagyasztjuk.
  4. A formát kivesszük, forró vízbe mártott ruhával áttöröljük. A parfét ezután egy előre lehűtött üvegtálra borítjuk. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, őszibarack befőttel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 27185
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a régi Planétásban találtam.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...