r
Nosalty Logó

Karácsonyi kaszinótojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Karácsonyi kaszinótojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Összesen 1529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Összesen 87 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 383 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3015.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 1529 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Elkészítés

majonézes saláta alaphoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Az almát mosás után, héjával együtt négy gerezdre vágjuk. Ezután kisebb darabokra vágjuk, és rátesszük a burgonyára.
  3. A lila hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük, majd a salátára tesszük.
  4. Egy pohárban összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót, cukrot, borsot.
  5. Az öntetet ráöntjük a burgonyás-almás salátára. Óvatosan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tojásokat.

kaszinótojáshoz

  1. A tojásokat főzés után jól kihűtjük. Tisztítás után félbevágjuk, és a sárgájukat kiszedjük. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, és a tojások sárgájához tesszük.
  3. Kézi krumplitörővel jól összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sót és a borsot.
  4. A hűtőből kivesszük az almás krumplisalátát, és egy tálcára borítjuk. Ezen egyenletesen elosztjuk.
  5. A tojásokba belehalmozzuk a tölteléket, és a saláta alapra tesszük tetszőleges alakzatban.

díszítéshez

  1. A meleg burgonyát tisztítás után pépesre törjük. Lazítjuk a margarinnal. Sózzuk, beletesszük a szerecsendiót.
  2. Kiskanállal egy kicsi darabot a tenyerünk közé teszünk, és golyócskákat formálunk belőle. Egy-egy golyócskát a tojások tetejére teszünk, majd a kiskanál nyelével mélyedéseket nyomunk rá. Ebbe tesszük a paprikakrémet. Hűtőben jól kihűtjük.
  3. Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel, és így tesszük az asztalra.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10267
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 29.

Ajánló

Nagyszerűen harmonizál a déligyümölcsökkel a hagymás-majonézes saláta, valamint a szerecsendió! A mustár és majonéz, valamint a fűszerek arányain ízlésnek megfelelően lehet változtatni. Kísérletezzetek bátran!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi kaszinótojás
Lizinka_ 589 recept

Már jó pár évvel ezelőtt megreformáltuk a karácsonyi ünnepi menüt. Így Szenteste nincs rohanás, sütés-főzés. Csak az ünnep öröme és a család. Előző nap elkészítem a hidegtálat, gyertyagyújtás után pikk-pakk ráteszem a gyümölcsöket, és jöhet a vacsora.

Hozzávalók

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?