r
Nosalty Logó

Japán steak szósz

NS
Japán steak szósz
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

256
Kalória
30.6g
Fehérje
7.6g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
328.5g
Víz
76.3g
Koleszterin
3.5g
Rost
155.5mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 51 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 256 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    657 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 511 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 51 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Reszeljük meg a fokhagymát és a retket. Keverjük hozzá az ecetet és a szójaszószt. Tegyük be a hűtőbe,amíg a húselkészül.
  2. Melegítsük fel a serpenyőnket, és gyújtsuk be a lert is.
  3. Amíg a serpenyő és a sütő bemelegszik, sózzuk meg, és olajozzuk be a hússzeleteket. A húst nem érdemes kiklopfolni,hagyjuk őket 1-2 cm vastagságúnak.
  4. Ezt követően fektessük a szeleteket a serpenyőben, és lassú tűzön süssük őket kb. 3 percig.
  5. Zárjuk el alatta a tűzet,és serpenyőstől tegyük be a húsunkat a sütőbe, mindkét oldalát 5-5 percig süssük, de ezt csak ha angolosan szeretnénk fogyasztani.
  6. Szeleteljük csíkokra, és fogyasszuk a szósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc

Vágytam valamilyen különleges vacsorára, de ami könnyen és gyorsan elkészíthető a farkaséhes gyomornak. Egy vérbeli japán blogger receptje alapján készült annyi változtatással, hogy daikon retek helyett hagyományos hónapos retket használtam fel, és a marhahúst a sertéshús váltotta fel az én receptemben.:) 

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban, vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...