r
Nosalty Logó

Kapucíner szelet BZsuzsika konyhájából

NS
Kapucíner szelet BZsuzsika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

554
Kalória
7.7g
Fehérje
51.3g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
30.8g
Víz
126.8g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
34.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

krém

csokimáz

Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

krém

csokimáz

Összesen 5536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

krém

csokimáz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    362.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6487.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1765 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.8 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 5536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehérjékből kemény habot verünk.
  2. A sárgájához adjuk az olajat, az átszitált lisztet, sütőport és 2 ek kakaóport, összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. Kizsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Hűlés után a piskótát vízszintesen kettévágjuk.
  4. A krémhez a pudingport elkeverjük a tojással, majd a tejjel, és sűrűre főzzük, kihűtjük.
  5. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd adagonként hozzákeverjük a pudinghoz, és gépi habverővel jól kihabosítjuk.
  6. A krémet kettévesszük, az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál átszitált, cukrozatlan kakaóport, és kikeverjük.
  7. A tészta egyik lapjára kerül a fehér krém, rá a másik tészta, erre a kakaós krém.
  8. A tortabevonót az olajjal felmelegítjük, és a süti tetejére csorgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Édesanyámtól "lopott" recept alapján készült a süti, mert tudjátok a hazai ízeknek nincs párjuk :)

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...